Sosyal Medya

Para Politikasi

Reuters anketi: Fed’den Kasım ve Aralık’ta faiz indirimi bekleniyor

Reuters tarafından yapılan bir ankete katılan 100’den fazla ekonomistin büyük çoğunluğuna göre, ABD Merkez Bankası federal fon oranını hem Kasım…

Reuters anketi: Fed’den Kasım ve Aralık’ta faiz indirimi bekleniyor

Reuters tarafından yapılan bir ankete katılan 100’den fazla ekonomistin büyük çoğunluğuna göre, ABD Merkez Bankası federal fon oranını hem Kasım hem de Aralık aylarında 25 baz puan indirecek.

 

Son anket, merkez bankasının gelecek yıl bu zamanlar ekonomiyi ne kısıtlayan ne de canlandıran nötr faiz oranına çok yaklaşacağını gösteriyor.

Ekonomistlerin dörtte üçünden fazlası, 107 ekonomistin 86’sı, faizlerin bu yıl 50 baz puan daha düşerek Kasım ve Aralık toplantılarında çeyrek puanlık indirimlerle %4,25-%4,50 aralığına gerileyeceğini öngördü. Bu, piyasalar tarafından fiyatlanan kümülatif 75 baz puandan daha sığdı, ancak Federal Açık Piyasa Komitesi’nin kendi nokta-plot projeksiyonlarının medyanı ile uyumlu.On altı ekonomist Fed’in bu yıl 75 baz puan daha kesintiye gideceğini öngörürken, beş ekonomist sadece 25 baz puan kesintiye gideceğini söyledi. 2025’in ilk çeyreğinde 50 baz puan, sonraki iki çeyrekte ise 25 baz puan kesintiye gideceğini belirten anket medyanları, gelecek yıl %3,25-%3,50 aralığında toplam 100 baz puanlık bir kesintiye gidileceğini gösteriyor.

https://www.reuters.com/markets/us/fed-cut-rates-by-25bps-nov-dec-approach-neutral-level-sooner-2024-09-20/

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler