Sosyal Medya

Para Politikasi

Fed/Logan: Ufukta kademeli faiz indirimi görünüyor

Dallas Fed Bankası Başkanı Lorie Logan, merkez bankasının önünde daha fazla faiz indirimi gördüğünü söyledi ve Fed’in bilançosunu küçültmeye devam…

Fed/Logan: Ufukta kademeli faiz indirimi görünüyor

Dallas Fed Bankası Başkanı Lorie Logan, merkez bankasının önünde daha fazla faiz indirimi gördüğünü söyledi ve Fed’in bilançosunu küçültmeye devam etmemesi için hiçbir neden görmediğini belirtti.

 

Logan, New York’taki Menkul Kıymetler Endüstrisi ve Finansal Piyasalar Birliği yıllık toplantısı öncesinde yaptığı konuşmada, “Ekonomi şu anda beklediğim gibi gelişirse, politika faizini daha normal veya nötr bir seviyeye doğru kademeli olarak düşürme stratejisi riskleri yönetmeye ve hedeflerimize ulaşmaya yardımcı olabilir” dedi.

Ekonominin güçlü ve istikrarlı olduğunu belirten Logan, ancak iş gücü piyasası için artan riskler ve Fed’in enflasyon hedeflerine yönelik devam eden riskler etrafında “görünümde anlamlı belirsizlikler devam ediyor” dedi.

Fed’in tetikte kalması ve uygun olduğunda ayarlama yapmaya istekli olması gerekeceğini ifade eden Logan, sözlerinin büyük bir kısmını Fed’in niceliksel sıkılaştırma ya da bilanço küçültme sürecine ayırdı.

Logan, yakın zamanda durmaya gerek görmediğini belirtti ve bilanço küçültme ve faiz indirimlerinin her ikisinin de para politikasının normalleşmesini temsil ettiğini ve şu anda aynı yönde çalıştığını kaydetti.

“Şu anda likidite fazlasıyla bol görünüyor” diyen Logan, “likiditenin sadece bol değil, bol miktarda arzda kaldığının bir işareti de para piyasası oranlarının genellikle Fed’in rezerv dengeleri faiz oranının oldukça altında seyretmeye devam etmesidir” dedi.

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler