Sosyal Medya

Para Politikasi

Estonya MB Başkanı Muller: ECB faiz indiriminde aceleci davranmamalı

ECB Yönetim Konseyi üyesi ve Estonya MB Başkanı Madis Muller, Avrupa Merkez Bankası muhtemelen yıl sonundan önce borçlanma maliyetlerini tekrar…

Estonya MB Başkanı Muller: ECB faiz indiriminde aceleci davranmamalı

ECB Yönetim Konseyi üyesi ve Estonya MB Başkanı Madis Muller, Avrupa Merkez Bankası muhtemelen yıl sonundan önce borçlanma maliyetlerini tekrar düşürebileceğini, ancak bunu yapmak için acele etmemesi gerektiğini söyledi.

 

Portekiz’in Sintra kentinde gerçekleştirilen ECB’nin yıllık merkez bankacılığı forumunda konuşan Muller, “Gerçekleşen sonuçlar en son tahminlerimize yakın olursa, büyük olasılıkla bu yıl politika kısıtlayıcılığı düzeyini daha da azaltabiliriz. Bunun tam olarak ne zaman ve ne kadar olacağını zaman gösterecek” dedi.

“Çekirdek ve hizmet enflasyonunun hala yüksek olması ve güçlü ücret artışı göz önüne alındığında sabırlı olmalı ve çok kademeli hareket etmeliyiz” ifadelerini kullanan Muller, enflasyonun 2025’in sonlarında %2’lik hedefe dönmek için “aşağı yukarı beklenen yolda ilerlediğini” düşünüyor, ancak aynı zamanda “bazı yukarı yönlü fiyat baskıları da yaratabilecek” gelişen bir ekonomi de dahil olmak üzere tehlikeler de görüyor.

Muller, “enflasyonun yapışkanlığını hafife alma riski var, ancak uyanık kalmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler