Sosyal Medya

Para Politikasi

DBS: Fed faiz indirimine hazır, agresif piyasa fiyatlaması bir ‘öfke nöbetine’ yol açabilir

DBS, piyasaların Fed’in bir dizi faiz indirimine hazır olduğunu, ancak getiri eğrilerindeki aşağı yönlü kaymanın gösterdiği gibi agresif piyasa fiyatlamasının…

DBS: Fed faiz indirimine hazır, agresif piyasa fiyatlaması bir ‘öfke nöbetine’ yol açabilir

DBS, piyasaların Fed’in bir dizi faiz indirimine hazır olduğunu, ancak getiri eğrilerindeki aşağı yönlü kaymanın gösterdiği gibi agresif piyasa fiyatlamasının hayal kırıklığına ve nihai bir öfke nöbetine yol açabileceğini söyledi.

 

Ekonomist Taimur Baig, “%3‘ün altındaki enflasyon ve %5’in üzerindeki politika faizi rahatsız edici bir şekilde bir araya gelme eğiliminde, bu nedenle bir miktar parasal gevşeme gerekli. Ancak piyasalar tarafından fiyatlanan faiz indirimlerinin büyüklüğü aşırı görünüyor” dedi.

Getiri eğrilerinin önümüzdeki 16 ay içinde 200 baz puandan fazla faiz indirimi fiyatlaması için ABD ekonomisinin belirgin bir şekilde zayıflaması ve enflasyonun %2’nin altına düşmesi gerektiğini savunan Baig. bunun olası bir senaryo olmadığını savundu.

DBS’nin temel görüşü, Fed’in bu hafta 25 baz puanlık bir indirimle başlayarak, faizleri 2025 sonuna kadar 150 baz puan indirmesi yönünde.

 

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler