Sosyal Medya

Para Politikasi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan açıklama: Doğrudan vergilerin payı artırılacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, vergi adaletini güçlendirmek amacıyla doğrudan vergilerin payının artırılacağını ve Haziran ayından itibaren enflasyonda belirgin düşüş beklediklerini…

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan açıklama: Doğrudan vergilerin payı artırılacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, vergi adaletini güçlendirmek amacıyla doğrudan vergilerin payının artırılacağını ve Haziran ayından itibaren enflasyonda belirgin düşüş beklediklerini açıkladı.

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Orta Vadeli Program (OVP) hazırlık sürecinde vergi adaletini güçlendirecek şekilde doğrudan vergilerin payının artırılması konusunda uzlaşı sağlandığını ve bu politikanın Eylül 2023’te ilan edilen OVP’ye dahil edildiğini açıkladı. Yılmaz, hazırlıkları süren ve etki analizleri tamamlandıktan sonra Meclis’e sunulacak olan vergi düzenleme taslaklarının bu politikayı yansıttığını belirtti.

Yılmaz, “Teknik çalışmalarda doğal olarak çeşitli alternatifler değerlendirilmektedir. Çalışmalar tamamlanıp resmi bir teklif niteliği kazanmadan yapılacak yorumlar, spekülasyondan öteye geçmeyecektir,” ifadelerini kullanarak, kaynakları şeffaf olmayan haberlere ve yetkili kişi ve kurumlar dışında yapılan paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Vergi adaletini artırırken enflasyonist yan etki oluşturmamayı, gelir dağılımını gözetmeyi ve yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı korumayı temel çerçeve olarak belirlediklerini ifade etti.

Yılmaz, Haziran ayı ile başlayacak dezenflasyon döneminde mali dengelerde sağlanacak iyileşmenin, kamu harcamalarını sağlıklı kaynaklarla finanse etme imkanı sunacağını ve kamunun borçlanma ihtiyacı ile faiz giderlerini azaltacağını belirtti. “Bütçe açığının milli gelire oranı geçen yıl ortalarında 2023 yılı için yüzde 10 civarında tahmin edilirken, aldığımız tedbirler ile gerçekleşme yüzde 5,2 olmuştu. Geçici nitelikte olan deprem harcamaları hariç bütçe açığı oranı ise yüzde 1,6 olarak gerçekleşmişti,” dedi.

 

 

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler