Sosyal Medya

Para Politikasi

Bundesbank Başkanı: Almanya’da vergi indirimi gerekiyor

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, ülkenin yatırımcılar için azalan cazibesini artırmak için hükümeti vergileri düşürmeye, bürokrasiyi azaltmaya, işgücünü…

Bundesbank Başkanı: Almanya’da vergi indirimi gerekiyor

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, ülkenin yatırımcılar için azalan cazibesini artırmak için hükümeti vergileri düşürmeye, bürokrasiyi azaltmaya, işgücünü artırmaya ve karbon vergisini yükseltmeye çağırdı.

 

FT’nin haberine göre Nagel, yatırımcıların uluslararası karşılaştırmalarda “büyüme açısından çok geride kalan” Avrupa’nın en büyük ekonomisinden giderek daha fazla kaçındığını söyledi.

Nagel, bir yıllık daralmanın ardından bu yılın ilk çeyreğinde büyümeye dönen Alman ekonomisi için “bazı ekonomik parlak noktalar” olsa da, ele alınması için önemli yatırımlar gerektiren “hala büyük zorluklarla karşı karşıya olduğunu” söyledi.

Frankfurt’ta düzenlenen bir konferansta konuşan Nagel, kalkınma bankası KfW tarafından yapılan ve Almanya’nın 2045 yılına kadar iklim nötrlüğü hedefine ulaşmak için yaklaşık 5 milyon Avro yatırıma ihtiyaç duyacağını ortaya koyan bir araştırmaya atıfta bulundu.

Ancak son zamanlarda kurumsal yatırımların azaldığını ve “yatırımcıların Almanya’dan giderek daha fazla kaçtığına dair yaygın bir endişe” olduğunu söyledi. Nagel, yatırımcıları caydıran yapısal sorunlar arasında yüksek ücret ve enerji maliyetleri, kalifiye işçi sıkıntısı, düzenleme konusundaki belirsizlik ve yüksek vergi yükünün yer aldığını sözlerine ekledi.

 

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler