Sosyal Medya

Para Politikasi

Birden fazla maaş uygulamasına son verecek düzenleme Meclis’e sunuldu

Kamuda birden fazla maaş uygulamasına son verecek düzenleme Meclis’e sunuldu. Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerinin yasal çerçevesini oluşturacak kanun teklifine göre,…

Birden fazla maaş uygulamasına son verecek düzenleme Meclis’e sunuldu

Kamuda birden fazla maaş uygulamasına son verecek düzenleme Meclis’e sunuldu. Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerinin yasal çerçevesini oluşturacak kanun teklifine göre, birden fazla maaş alma dönemi de sona erecek.

 

Türkiye’nin kanayan yarası olan “kamuda birden fazla maaş” alma dönemine son verecek düzenleme Meclis’e sunuldu. Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerinin yasal çerçevesini oluşturacak kanun teklifine göre, birden fazla maaş alma dönemi de sona erecek. Artık her statüdeki kamu görevlileri bir görevi için maaş alacak. Bu tutar en yüksek devlet memuru maaşı olan 92 bin lirayı geçemeyecek.

Bunun üzerinde verilecek bir huzur hakkı, görev tazminatı gibi bir bedel varsa, o hazineye gelir olarak verilecek.

NTV’de yer alan habere göre 32 maddeden oluşan düzenleme ile tasarruf tedbirlerini uygulamayan bürokratlara maaş kesintisi ya da işten çıkarmaya kadar pek çok idari ceza verilebilecek. Denetimini Hazine ve Maliye Bakanlığı yapacak.

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler