Sosyal Medya

Para-banka-finans

Vega Portföy 15-19 Temmuz Haftası Veri Gündemi

15-19 Temmuz 2024 haftasında; Pazartesi günü Çin 2Ç2024 GSYH büyümesi (%5,1’e yavaşlaması bekleniyor), Euro Bölgesi Mayıs ayı sanayi üretimi açıklanacak…

Vega Portföy 15-19 Temmuz Haftası Veri Gündemi

15-19 Temmuz 2024 haftasında;

Pazartesi günü Çin 2Ç2024 GSYH büyümesi (%5,1’e yavaşlaması bekleniyor), Euro Bölgesi Mayıs ayı sanayi üretimi açıklanacak (zayıflık işaretleri devam ediyor), Türkiye tatil.

Salı günü Euro Bölgesinde Mayıs ayı dış ticaret dengesi ile ABD’de Haziran ayı perakende satışlar ve toplam işletme stokları dünyanın en büyük iki ekonomisinde 2Ç2024 GSYH ile ilgili öncü göstergeler olacak.

Çarşamba günü Türkiye’de konut verileri yurt içi taleple ilgili ipucu verecek. Euro Bölgesi Haziran ayı çekirdek TÜFE verisi ECB’nin Perşembe günkü faiz kararı için önemli. ABD’de FED’in 20 Mayıs sonrası ekonomik aktiviteyi özetleyen Bej Kitap raporuna odaklanacağız.

Perşembe günü ECB faiz kararını açıklayacak (fiyatlardaki yavaşlama sürse de hizmetlerdeki güçlü seyir ECB’nin beklemede kalmasına sebep olacak). Türkiye’nin Mayıs ayı kısa vadeli dış borç stoku açıklanacak (uluslararası rezervlerdeki artışın ödemeler dengesi üzerindeki yükü hafiflettiğini ekleyelim).

Cuma günü Moody’s Türkiye’nin kredi notunu açıklayacak. B3 seviyesiyle yüksek riskli Türkiye’de ödemeler dengesi ve fiyat istikrarına yönelik atılan adımların etkisiyle Fitch ve S&P’nin iki basamak altında olan kredi notunda artırım bekliyoruz, 2 basamaklık bir artırım ihtimal dahilinde.

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler