Sosyal Medya

Döviz

BNP Paribas:  TL tahviller düşük enflasyonla daha cazip olacak

Cari yıl sonu için dolar/TL beklentisi raporda 36 TL olarak ifade edildi. Banka 2024 yılında politika faizinin yüzde 45, 2025 yılında ise yüzde 25 seviyesinde olacağını öngörüyor.

BNP Paribas:  TL tahviller düşük enflasyonla daha cazip olacak

CNBC.com haber sitesinde yer alan habere göre, Türkiye ekonomisini değerlendiren BNP Paribas 3. çeyrekte enflasyonda keskin bir yavaşlama bekliyor. Banka 2024 yıl sonunda enflasyonun yüzde 40, 2024’te ise yüzde 26 seviyesinde olacağını tahmin ediyor.  Cari yıl sonu için dolar/TL beklentisi raporda 36 TL olarak ifade edildi.

Banka 2024 yılında politika faizinin yüzde 45, 2025 yılında ise yüzde 25 seviyesinde olacağını öngörüyor.

 

Rapordan diğer başlıklar şöyle:

 

Burak Başkurt, Hakan Aklar ve Okan Ertem imzası taşıyan raporda banka, Türkiye’de enflasyonun Mayıs ayında zirve yaptığını belirterek, 3. çeyrekte yıllık TÜFE’de hızlı bir yavaşlama beklediklerini ifade etti. Raporda, iç talepteki yavaşlama ve yaz aylarında TL’deki reel değerlenmenin potansiyel gecikmeli etkileri göz önüne alındığında, 4. çeyrekte enflasyon görünümünün daha da ılımlı olacağı vurgulandı.

 

BNP Paribas, TL’nin cazibesini koruduğunu, ancak bu pozisyonun USDTRY forwardları yerine tahvillerle ifade edilmesinin tercih edildiğini belirtti. Banka, faiz indirimlerinin 4. çeyreğe sarkma ihtimalinin, carry trade’i bir süre daha cazip kılabileceğini ve bu ortamda Hazine tahvillerin doğru bir tercih o olmaya devam ettiğini belirtti.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler