Sosyal Medya

Döviz

BlackRock’ın yönetimindeki varlıklar tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 10,6 trilyon dolara ulaştı

BlackRock, canlı piyasalar sayesinde yönetim altındaki varlıklarda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 10,6 milyar dolara ulaştı, ancak girişlerin durgun…

BlackRock’ın yönetimindeki varlıklar tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 10,6 trilyon dolara ulaştı

BlackRock, canlı piyasalar sayesinde yönetim altındaki varlıklarda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 10,6 milyar dolara ulaştı, ancak girişlerin durgun olması nedeniyle gelir beklentilerini kıl payı kaçırdı.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi, 30 Haziran’da sona eren çeyrek için 4,81 milyar dolar gelir bildirdi; bu rakam, Bloomberg anketine katılan analistlerin beklediği 4,84 milyar doların biraz altında kalarak, yıllık yüzde 8 artış gösterdi. Net gelir yıllık %9 artışla 1,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Düzeltilmiş 1,56 milyar dolarlık rakam, 1,47 milyar dolarlık beklentileri aştı.

Yönetim altındaki varlıklar bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,7 arttı. Çeyrekte 82 milyar dolarlık net giriş, uzun vadeli akışların yetersiz kalması nedeniyle 112 milyar dolarlık beklentileri karşılayamadı.

İcra Kurulu Başkanı Larry Fink şunları söyledi: “BlackRock yıllardır gördüğümüz en geniş fırsat kümesi üzerinde çalışıyor…Organik büyüme, özel piyasalar, perakende aktif sabit gelir ve bir yıla en iyi başlangıcını yapan ETF’lere [borsa yatırım fonları] artan akışlar tarafından yönlendirildi.” BlackRock iki hafta önce özel piyasalar veri sağlayıcısı Preqin’i satın aldığını duyurarak alternatif varlıklara ve teknolojiye yönelmeye devam etti.

ETF girişleri, bitcoin ürününe olan yoğun ilgiyle arttı. BlackRock uzun zamandır geleneksel varlık yönetimi emsallerine kıyasla çok daha yüksek bir kazanç katsayısıyla işlem görüyor, ancak son altı ayda hisseleri daha geniş finans sektörünün gerisinde kaldı ve yıl başından bu yana S&P 500’deki finans şirketleri için yüzde 12’ye kıyasla sadece yüzde 3,5 arttı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler