Sosyal Medya

Gündem

‘Yenidoğan çetesi’ işbirliği yapan hastane, ceza ödememek için konkordato ilan etti

‘Yenidoğan çetesi’nin ‘işbirliği’ yaptığı hastanelerden olan Özel Şafak Hastaneler Grubu, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) kestiği yaklaşık 490 milyon liralık cezayı ödememek için…

‘Yenidoğan çetesi’ işbirliği yapan hastane, ceza ödememek için konkordato ilan etti

‘Yenidoğan çetesi’nin ‘işbirliği’ yaptığı hastanelerden olan Özel Şafak Hastaneler Grubu, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) kestiği yaklaşık 490 milyon liralık cezayı ödememek için daha önce konkordato ilan etti.

 

Sağlık Bakanlığı çeteyle ilişkisi olduğu tespit edilen Özel Şafak Hastanesi’nin Bağcılar şubesinin ruhsatını iptal etmişti.

T24‘ten Tolga Şardan’ın aktardığına göre SGK İstanbul İl Müdürlüğü Topkapı Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi, 16 Mayıs 2022’de Özel Şafak Hastaneler Grubu’na bir yazı gönderdi.

Söz konusu yazıda hastanelerde yapılan denetimin sonucu ve SGK tarafından kesilen ceza miktarı bildirildi.

SGK, gerçeğe aykırı fatura veya faturaya dayanak oluşturan belge hazırlandığı, sağlık hizmeti sunulmadığı halde sağlık hizmeti sunulmuş gibi gösterildiği, izinli doktorlar üzerinden sağlık hizmeti verildiği, sağlık hizmeti verilen hastalara ait verilerin sisteme kaydedilmediği, Sağlık Bakanlığı’nca onay verilmemiş ilaç ve sağlık malzemesi kullanıldığı gerekçesiyle gruba yaklaşık 44.5 milyon lira daha ceza kesti.

Grup, hastanelere ait mal varlığına SGK cezaları ve diğer borçlar nedeniyle haciz konulmasının önüne geçmek için Bakırköy 3’üncü Asliye Ticaret Mahkemesi’nde konkordato davası açtı.

Sekiz aylık konkordato sürecinde hastanelerin hisseleri üç kez el değiştirdi. Şirketin Şubat 2021’de sahibi Atakan Bekmezci, nisanda Halil İbrahim Demir oldu.

Ekim 2021’deyse şirket önceki sahibi Seçim Öztürk’e geçti.

Bu tip mahkeme süreçlerinde mahkeme borçlu lehine karar verse de Şafak Hastaneler Grubu davasında kararın ne olduğu bilinmiyor.

Şirket yönetiminin ceza borcunu ödemek için devletle görüştüğü ancak kendilerinden talep edilen yaklaşık 20 milyon lira aracılık bedelini ödemek istemediği ileri sürüldü.

 

 

 

 

 

 

diken.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler