Sosyal Medya

Gündem

Vega Portföy: 22-26 Temmuz haftasında piyasada önemli veriler var

22-26 Temmuz 2024 haftasında; Takip edilecek önemli başlıklar olarak; Salı günü TCMB faiz kararı (%50 olan faizde değişiklik beklemiyoruz), Çarşamba…

Vega Portföy: 22-26 Temmuz haftasında piyasada önemli veriler var

22-26 Temmuz 2024 haftasında;

Takip edilecek önemli başlıklar olarak; Salı günü TCMB faiz kararı (%50 olan faizde değişiklik beklemiyoruz), Çarşamba günü Temmuz ayı küresel öncü hizmet ve imalat PMI ilk tahminleri (ABD, Almanya, Avustralya, Euro Bölgesi, Fransa, İngiltere, Japonya), Perşembe günü ABD’de 2Ç2024 GSYH büyümesi (çeyrek bazda %2’ye hızlanması bekleniyor) ve Cuma günü ABD’de FED’in dikkate aldığı çekirdek PCE fiyat enflasyonu (Haziranda yıllık %2,6 artışla Nisan 2021’den bu yana en düşük seviyede) verilerine odaklanacağız.

Türkiye’de Temmuz ayı TCMB piyasa katılımcıları anketi, tüketici güven endeksi, finansal hizmetler güven endeksi, sektörel güven endeksleri, reel kesim güven endeksi, imalat sektörü kapasite kullanım oranı, gelecek 12 ayı kapsayan sektörel enflasyon beklentileri ile Haziran ayı merkezi yönetim borç stoku ve Yurt Dışı ÜFE açıklanacak. Söz konusu öncü veriler ekonomik aktivitedeki seyri resmedecek.

ABD’de Temmuz ayı Michigan tüketici güven endeksi, Haziran ayı Chicago Fed ulusal aktivite endeksi, mevcut konut satışları, yeni konut satışları, dayanıklı tüketim malları siparişleri açıklanacak.

Almanya’da Ağustos ayı GFK tüketici güven endeksi ve Temmuz ayı IFO iş ortamı güven endeksi açıklanacak.

Kaynak: TÜİK, TCMB, Turkey Data Monitor, tradingeconomics.com

Dr. Fulya Gürbüz

YASAL UYARI

Dışarıdan Temin Edilen Verilere İlişkin Yasal Uyarı

Bu bültende/e-postada yer alan her türlü fiyat, veri ve bilgi; kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve diğer piyasa koşullarına göre güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan temin edilmekte olup, bu bilgilerin tam ve eksiksiz şekilde doğru olduğu anlamına gelmemektedir. Bu bültende yer alan verilerle okuyuculara tarafsız genel bilgiler sunulmaktadır. Bu kaynaklardan temin edilen fiyat, veri ve bilginin kullanılması sebebiyle ortaya çıkabilecek zararlardan Vega Portföy Yönetimi A.Ş. sorumlu değildir.

Yatırım Tavsiyesi Olmadığına Dair Yasal Uyarı

Bu raporda/e-postada yer alan bilgi, analiz ve yorumlar yatırım danışmanlığı ve/veya yönlendirici ve taraflı bir nitelik taşımayıp okuyucuya dürüst ve objektif bakış açısıyla genel bir bilgilendirme yapılmaktadır. Bu raporda yer alan analiz, tavsiye ve yorumlar mali durumunuza, risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgi, analiz ve yorumlara dayanılarak yapılacak yatırımların ve işlemlerin sonuçlarından ve oluşacak mali kayıplardan Vega Portföy Yönetimi A.Ş. sorumlu değildir.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler