Sosyal Medya

Gündem

Trump’dan kriptoyu  uçuracak vaatler

Trump, "Bitcoin, altından da kıymetli olacak. Ay'a gidecek. Hiç olmadığı kadar yükselecek" dedi.

Trump’dan kriptoyu  uçuracak vaatler

Cumhuriyetçi  Parti başkan adayı Donald Trump her ağzını açtığında ya piyasalarda, ya da dünyada kıyamet kopuyor.  Hafta içinde İsrail Başbakanı Netanyahu’yu kabulünde dünyanın 3cü Dünya Savaşının yaklaştığını öne süren lider, daha önce de ABD’ye giren tüm ithal ürünlere %10 gümrük vergisi önerisiyle gündem olmuştu. Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, Trump Cuma günü dünyanın en büyük Bitcoin konferansında açılış konuşmasını yaptı. Bitcoin için stratejik rezerv kuracaklarını söyleyen Trump, “Bitcoin, altından da kıymetli olacak. Ay’a gidecek. Hiç olmadığı kadar yükselecek” dedi.

 

Trump’ın yeni vaatleri şöyle:

 

Trump konuşmasında kripto para yatırımcılarını ETF onayı için uzun süre bekleten ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) Başkanı Gary Gensler’ı kovacağını söyledi. Trump, “ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), size çok sert davrandı ancak benimle birlikte çalışırsanız çok daha farklı olacak. Göreve geldiğim gün SEC Başkanı Gary Gensler’ı kovacağım. Yerine yeni bir SEC başkanı atayacağım. Kamala Harris kendisini Hazine’nin başına koymak istiyor. Bu hiç iyi olmaz.” diye konuştu.

 

Amiral kripto para birimi Bitcoin’in çıktığı günden bu yana birçok yatırım aracını geride bıraktığını söyleyen Trump, “Bitcoin, 15 yılda birçok yatırım aracından çok daha değerli hale geldi. Bir gün altından da daha değerli hale gelecek. Bitcoin Ay’a gidecek. Bitcoin bambaşka noktalara gidecek. Hiç olmadığı kadar yükselecek. Beklentilerinizin de ötesine gidecek.” ifadelerini kullandı.

 

ABD, dünyanın kripto başkenti ve Bitcoin’in de süper gücü olacağını belirten Trumo. ” ABD, tartışmasız dünyanın en büyük Bitcoin madencilik gücü olacak. Çin’e taşınmak zorunda kalmayacaksınız. Kriptodaki savaşı durdurduğumuzda kendi ekonomimizi güçlendireceğiz.” dedi.

 

Bitcoin’in daha önce dolara karşı bir tehdit olduğuna inandığını söyleyen Trump, “Ama artık buna inanmıyorum. Amerika’nın şu anda elinde bulundurduğu bütün Bitcoin’i stratejik rezerv olarak kullanacağız” diye konuştu.

 

Alıntıdır, kaynak:  Bitcoin, altından da kıymetli olacak! Trump’tan kripto paraları alt üst edecek konuşma

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler