Sosyal Medya

Gündem

Time Dergisi Trump’ı Kapak Yaptı

Dünyanın en saygın haftalık haber dergisi Time, Trump'a suikast girişimi sonrası yayımladığı kapak tasarımıyla dikkat çekti

Time Dergisi Trump’ı Kapak Yaptı

ABD’de yaklaşan seçimler öncesi Cumhuriyetçi aday, eski Başkan Donald Trump’a yapılan suikast teşebbüsü uluslararası gündemi etkilerken, dünyanın en saygın haber dergisi Time, çarpıcı bir kapak ile yayımlandı.

Donald Trump, Pensilvanya’da düzenlediği bir miting sırasında silahlı saldırıya uğradı. Saldırıyı gerçekleştiren Thomas Matthew Crooks olay yerinde etkisiz hale getirilirken, suikastın hedefindeki Donald Trump kulağından yaralandı.

Time dergisi habere şöyle yer verdi:

“Eski Başkan Donald Trump, Cumartesi günü Butler, Pennsylvania’daki bir kampanya etkinliğinde meydana gelen silahlı saldırı olayının ardından Gizli Servis ajanları tarafından sahne arkasına itildi.

Trump, bir dizi yüksek sesli patlama duyulduğunda, saat 18.15 sıralarında mitingde konuşuyordu. Eski Başkan kendini yere atmadan önce sağ kulağını tuttu. Ajanlar, bekleyen bir araca Trump’ı bindirmeden önce sahneye koştu ve Trump’ı korudu.

Trump, kendi sosyal medya platformu olan Truth Social’da sağ kulağının üst kısmını delen bir kurşunla vurulduğunu söyleyen bir paylaşımda bulundu.

Trump, “Vızıldayan bir ses ve silah sesleri duyduğumda bir şeylerin ters gittiğini hemen anladım ve kurşunun cildimi deştiğini hemen hissettim” diye yazdı ve “Çok fazla kanama oldu, o zaman ne olduğunu anladım.” diye ekledi.

Olay yerinde çekilen fotoğraflarda eski Cumhurbaşkanı’nın sağ kulağında yara olduğu ve yüzünde kan olduğu görüldü. Trump, yumruğunu salladı ve kampanyada destekleyicilerine doğru götürülürken “Mücadele!” diye bağırdı. Onun bu seslenişi kalabalığın tezahüratlarına yol açtı.

Gizli Servis sözcüsü Anthony Guglielmi’ye göre şüpheli saldırgan, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden sahneye doğru çok sayıda el ateş etti. Guglielmi yaptığı açıklamada, bir katılımcının öldüğünü ve iki kişinin de ağır yaralandığını söyledi. Guglielmi, şüpheli saldırganın bir Gizli Servis ajanı tarafından “etkisiz hale getirildiğini” ve daha sonra öldüğünü söyledi.

Trump, Truth Social’daki paylaşımında, saldırgan hakkında henüz hiçbirşeyin bilinmediğini söyledi. TIME dergisi tarafından paylaşılan bir videoda polis memurlarının bir cesedi olay yerinden çıkardığı görülüyor.

Cumartesi akşamı Rehoboth, Del.’den haber kameralarına konuşan Başkan Biden, Gizli Servis ve İç Güvenlik yetkilileri tarafından kendisine “kapsamlı bir şekilde bilgi verildiğini” söyledi ve şu sözleri ekledi “Donald’a ulaşmaya çalıştım. Doktorlarının yanındaydı. kısa süre içinde onunla konuşmayı planlıyorum.”

Biden, “Bakın Amerika’da bu tür şiddete yer yok. Bu bir hastalık, bu bir hastalık. Ülkeyi birleştirmemizin nedenlerinden biri de bu. Bunun olmasına izin veremeyiz. Biz böyle olamayız. Bunu tasvip edemeyiz.”

Bir muhabirin bunun bir suikast girişimi olup olmadığını sorması üzerine Biden, “Bir fikrim var ama elimde hiçbir gerçek yok.” dedi.

Bir kampanya yetkilisi Biden’ın kampanyası için tüm giden iletişimlerin duraklatıldığını ve televizyon reklamlarının hızlı bir şekilde kaldırılması için çalışıldığını söyledi.

Eski Başkan George W. Bush, Trump’ın hayatına yönelik korkakça saldırının ardından güvende olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Öte yandan Trump’ın adaylığı için çalışan arkadaşı Ohio’lu Cumhuriyetçi Senatör J.D. Vance, X’te yaptığı bir paylaşımda olaya Biden kampanyasının söyleminin yol açtığını öne sürdü.





BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler