Sosyal Medya

Gündem

Sinan Ateş cinayeti: Tetikçinin, eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın aracına bindiği anın görüntüsü ortaya çıktı

Sinan Ateş’i öldüren tetikçi Eray Özyağcı’nın eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın aracına bindiği anın görüntüleri ortaya çıktı. Demirbaş, 1…

Sinan Ateş cinayeti: Tetikçinin, eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın aracına bindiği anın görüntüsü ortaya çıktı
Sinan Ateş’i öldüren tetikçi Eray Özyağcı’nın eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın aracına bindiği anın görüntüleri ortaya çıktı. Demirbaş, 1 Temmuz’da görülen duruşmasında tetikçiyi kaçırmadıklarını öne sürmüştü.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldüren tetikçi Eray Özyağcı’nın 47 dakika beklediği ve daha sonra Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın aracına bindiği anın görüntüsü ortaya çıktı.

Görüntülere göre, Özyağcı, Vedat Balkaya tarafından motosikletle Keçiören’de kaldığı evden Çukurambar’a getiriliyor. Bu sırada Sinan Ateş, Cuma namazı için Çukurambar’daki ofisinden çıkıyor. Tetikçi Özyağcı, iki arkadaşıyla yürüyen Sinan Ateş’i takip ediyor. Özyağcı, bir süre yürüdükten sonra kaldırımda duruyor.

Görüntülere göre, Özyağcı tam 47 dakika Ateş’in dönmesini bekliyor. Saat 13.34’te ise tetikçinin Sinan Ateş’e silahlı saldırı düzenlediği ve Ateş’in iki arkadaşıyla çatıştığı görülüyor. Özyağcı, cinayeti işledikten sonra motosikletle bekleyen Balkaya tarafından olay yerinden kaçırılıyor. Balkaya, Özyağcı’yı Gölbaşı’na götürüyor.

GEÇİCİ OLARAK BİR ÇİFTLİĞE BIRAKIYOR

Tetikçi Özyağcı’nın Ankara Gölbaşı’nda Tolgahan Demirbaş’ın aracına bindiği görülüyor. Bu araç da tetikçiyi geçici olarak bir çiftliğe bırakıyor. DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre, tetikçinin beyaz renkli Citroën marka araca binmesi üzerine önceki PTS kayıtlarına bakılıyor ve o zaman diliminde Tolgahan Demirbaş’ın aracından başka benzer model ve renk aracın o yoldan geçmediği tespit ediliyor.

REDDETMİŞTİ

Öte yandan Demirbaş’ın yazışmalarına ilişkin bilirkişi raporunda Sinan Ateş’in, Ahmet Yiğit Yıldırım’ın talimatıyla cinayetten dokuz ay önce takip edilmeye başlandığını ortaya koyulmuş, Demirbaş ve Emre Yüksel’in 06 AT 5021 plakalı ve Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’a tahsisli olduğu öğrenilen Audi marka çakarlı bir araçla tetikçiyi Bolu’ya götürdüğü kayıtlara girmişti.

Tolgahan Demirbaş ve Emre Yüksel, davanın 1 Temmuz’da görülen duruşmasında tetikçiyi kaçırmadıklarını öne sürmüştü.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler