Sosyal Medya

Gündem

Özel: “Devlet Bahçeli ve MHP bundan sonra Ateş ailesinin başına gelecek her olaydan sorumludur”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş’in ailesine yapılan saldırıyı ‘lanetledi’: “Devlet Bahçeli ve Milliyetçi Hareket Partisi bundan sonra Ateş ailesinin başına…

Özel: “Devlet Bahçeli ve MHP bundan sonra Ateş ailesinin başına gelecek her olaydan sorumludur”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş’in ailesine yapılan saldırıyı ‘lanetledi’“Devlet Bahçeli ve Milliyetçi Hareket Partisi bundan sonra Ateş ailesinin başına gelecek her olaydan sorumludur.”

 

Eski Ülkü Ocakları genel başkanı ve Hacettepe Üniversitesi’nin öğretim üyesi Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’nın Çukurambar semtinde öldürülmüştü.

Sözcü TV’nin aktardığına göre adliye bahçesinde kararı bekleyen Ateş ailesine bir kişi fiziksel saldırıda bulundu.

Ateş’in ablası Selma Ateş’e saldırdığı belirtilen saldırgan gözaltına alındı.

Saldırı sonrası Selma Ateş’in çevresine polis çember ördü.

Selma Ateş saldırıya dairse şu açıklamayı yaptı: “Başıma bir şey gelirse MHP’liler sorumlu. Helalleşmeyeceğiz. Hesaplaşacağız. Buradan çıktığımda yeniden saldırıya uğrayacağımı biliyorum.”

Ateş’in annesi rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Bahçeli kürsüde hedef göstermişti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında şöyle demişti:

“Milliyetçi-Ülkücü Hareket’i karanlık ağızlarına alıp ileri geri konuşan sefillerle hem bu dünyada, hem de Mahkeme-i Kübra’da sonuna kadar hesaplaşmak Rabbim’den yegane dileğimdir. Yaşına başına bakmadan önüne gelen mikrofona konuşmak, siyasi kışkırtmanın ve uzaktan kumandalı oyunun figüranı olmak bir hanımefendiye asla yakışmayacaktır.

Herkes haddini bilsin, hudut ihlalinden kaçınsın, kapımızın önünde baykuş öttürmeyiz, kanat çırpan akbabaların da kanatlarını yolar kopartırız.

Olaydan sonra Özel sosyal medya hesabından şöyle dedi:

“Bugün Sincan’da Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş’e yapılan saldırıyı lanetliyorum. Bir siyasi partinin genel başkanının açıkça hedef gösterdiği dünkü konuşmasıyla bu saldırı şüphesiz ilintilidir.

Dün de ifade ettiğim gibi, siyasi yaşamının en ayıplı konuşmasını yapan Devlet Bahçeli ve Milliyetçi Hareket Partisi bundan sonra Ateş ailesinin başına gelecek her olaydan sorumludur.

Ankara’nın orta yerinde bir cinayetin üzerindeki sır perdesi kaldırılmasın diye bir siyasi partinin fiziksel saldırılara dönecek dozda ağır tehdit ve hakaretlere tevessül etmesini ayıplıyorum. Yaratılan bu iklime rağmen gerçekler er ya da geç ortaya çıkacak, bu suikast aydınlanacak azmettiriciler de cezalarını çekecektir.”

 

 

 

 

 

diken.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler