Sosyal Medya

Gündem

Öğretmenlik Meslek Kanunu yeniden masada

Türkiye’de istenilen seviyeye gelinemeyen eğitimde Öğretmenlik Meslek Kanunu’yla bazı değişikliklere gidiliyor. Komisyonda kabul edilen 39 maddelik teklifle, öğretmen adaylarının eğitimi…

Öğretmenlik Meslek Kanunu yeniden masada

Türkiye’de istenilen seviyeye gelinemeyen eğitimde Öğretmenlik Meslek Kanunu’yla bazı değişikliklere gidiliyor. Komisyonda kabul edilen 39 maddelik teklifle, öğretmen adaylarının eğitimi ve atanma süreçleri yeniden düzenleniyor. Kasten yaralama, tehdit, hakaret ve görevi yaptırmama suçlarının öğretmene karşı işlenmesi halinde ceza yarı oranda arttırılacak.

 

39 maddelik yasa teklifi ile uzman ve başöğretmen olmak için uygulanan kariyer basamakları kaldırılıyor. Uzman öğretmenlik için en az 10 yıl öğretmenlik hizmeti yeterli olacak.

Başöğretmenlik için ise en az 10 yıl uzman öğretmenlik, kademe ilerleme cezası bulunmaması ve akademi tarafından belirlenen uzman başöğretmen eğitiminin tamamlanması şartı bulunacak.

Teklifle Milli Eğitim Akademisi de açılacak. Öğretmen adayları 4 dönem akademide hazırlık eğitimi alacak. Bu süre eğitim fakültesi mezunları için ise 3 dönem olacak.

Akademiye giriş için KPSS puanına bakılacak. Eğitim sonunda başarılı olanlar sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edilecek. 3 yıl sonra kadroya geçecek. Eğitimde başarısız olanların ise akademi ile ilişiği kesilecek.

Teklifte son olarak, öğretmenlere karşı şiddetin engellenmesine yönelik tedbirler de yer alıyor. Kasten yaralama, tehdit, hakaret ve görevi yaptırmama suçlarının öğretmene karşı işlenmesi halinde ceza yarı oranda arttırılacak.

 

 

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler