Sosyal Medya

Gündem

OECD yeni bir bilgi modeline geçiş yapıyor

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) yeni tasarlanan internet sitesi ile açık erişimli bir bilgi modeline geçiş yaptığını duyurdu.  …

OECD yeni bir bilgi modeline geçiş yapıyor

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) yeni tasarlanan internet sitesi ile açık erişimli bir bilgi modeline geçiş yaptığını duyurdu.

 

2014 yılında veri portalının ve platform entegrasyonunun başlatılmasıyla verilerine daha fazla erişim sağlamaya başladığını belirten OECD, özellikle yayınları çevrimiçi olarak ücretsiz okunabilir hale getirdiklerini hatırlattı. OECD, Creative Commons CCBY 4.0 lisansının kullanılmaya başlanmasıyla birlikte OECD yayınlarına ve verilerine kesintisiz erişim mümkün hale geldiğini bildirdi.

OECD Genel Sekreteri Mathias Cormann, “Açık erişimli bir bilgi modelinin benimsenmesi, tüm OECD verilerinin, yayınlarının ve analizlerinin açık bir lisans altında herkes tarafından serbestçe erişilebilir hale gelmesiyle önemli bir kilometre taşıdır. Bu gelişmeler, politika yapıcıların daha iyi politikalar üretmelerine ve çağımızın ortak küresel sorunlarına etkili çok taraflı çözümler bulmalarına yardımcı olmak üzere kanıta dayalı veri, analiz ve en iyi uygulama politika tavsiyelerine erişilebilirliği sağlayarak OECD’nin küresel alaka ve etkimizi güçlendirme taahhüdünü teyit etmektedir” dedi.

Yapılan açıklamaya göre, yeni tasarlanan oecd.org web sitesi, içeriğin verimli bir şekilde bulunmasına ve içeriğin konuya ve ülkeye göre gezinmesine yardımcı olmak için filtreleme ile geliştirilmiş arama işlevleri sunarak bu açık erişimli bilgi modelinin kullanımını daha da kolaylaştıracak.

 

 

 

 

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler