Sosyal Medya

Gündem

Murat Yetkin: Hükümetin emekçiyle emekliye yeten gücü yandaş sermayeye yetecek mi?

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Yeni Orta Vadeli Program’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetini ciddi bir karar aşamasına getirdiğini belirterek, “Birkaç kilit önemde…

Murat Yetkin: Hükümetin emekçiyle emekliye yeten gücü yandaş sermayeye yetecek mi?

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Yeni Orta Vadeli Program’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetini ciddi bir karar aşamasına getirdiğini belirterek, “Birkaç kilit önemde soru var yanıtını arayan, geleceğiz ama temel soru şu: AK Parti emekçi, emekli, işsiz milyonlara yeten gücü bugüne dek bu yolları beraber yürüdükleri yandaş sermaye gruplarına da yetecek mi?” diye sordu.

Hükümetin sürekli hedef değiştirmek zorunda kaldığını, çünkü kendi açıkladığı programı yandaş sermaye ve onun kendi partisi içindeki uzantılarının engellemesiyle uygulayamadığını kaydeden Yetkin, “Kamu Özel İşbirliği çerçevesinde yandaş şirketlere hedefini tutturması mümkün olmayan altyapı projeleri nedeniyle gelir ödemesi devam ederken vatandaş günlük geçiminin derdine düşmüş durumda.

Çünkü Kamuda Tasarruf Genelgesi öğretmenler odasındaki çay ocağına, okullardaki temizlik hizmetlerine uygulanıyor ama siyaset ve üst bürokrasideki makam saltanatına uygulanamıyor. Vatandaş görüyor
” ifadelerini kullandı.

Yandaş sermayenin rahatsızlığına vurgu yapan Yetkin çöyle devam ediyor: ”

“Şimşek’in “Azdan az, çoktan çok vergi” vaadi, “Nereden buldun?” çağrışımlı kayıt dışılıkla mücadeleden, vergi istisnalarının değiştirilmesinden söz etmesi, yirmi yıldır alıştıkları tatlı kârın azalması anlamına geliyor bazıları için.
Bu kadar yıldır beraber yürüdükleri yolun değişmesini istemiyorlar.
Emeklilerin, emekçilerin vergiden kaçınma şanları yok; maaşlarından kesiliyor. Çalışanı işsizi zaten başlı başına bir adaletsizlik olan dolaylı vergiler, tüketim vergileri yoluyla paşa paşa vergi külfetini çekiyor.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler