Sosyal Medya

Gündem

Macron: Durov’un gözaltına alınması ‘siyasi bir karar’ değil

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Telegram’ın CEO’su Pavel Durov’un Fransa’da gözaltına alınmasının ‘siyasi bir karar’ olmadığını söyledi.     24 Ağustos’ta 39 yaşındaki işadamı…

Macron: Durov’un gözaltına alınması ‘siyasi bir karar’ değil

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Telegram’ın CEO’su Pavel Durov’un Fransa’da gözaltına alınmasının ‘siyasi bir karar’ olmadığını söyledi.

 

 

24 Ağustos’ta 39 yaşındaki işadamı Le Bourget Havalimanı’nda özel jetinden inerken gözaltına alınmıştı. Durov’a koruması ve sevgilisi olduğu belirtilen bir kadın eşlik ediyordu.

Bugün Durov’un gözaltı süresi iki gün uzatılmıştı.

Macron, X’ten Durov’un gözaltına alınmasıyla ilgili Fransa’yla ilgili yanlış bilgiler gördüğünü belirterek kararın siyasi olmadığını söyledi.

Fransa cumhurbaşkanı “Telegram CEO’sunun Fransa’da gözaltına alınması devam eden bir adli soruşturmanın parçasıdır. Hiçbir şekilde siyasi bir karar değildir. Bu konuda karar yargıçlarındır” dedi.

Telegram hakkında

2013’te Rus milyarder kardeşler Nikolai ve Pavel Durov tarafından Moskova’da geliştirilen uygulama Twitter ve Facebook gibi diğer sosyal medya platformlarında kendine zemin bulamayan aşırı siyasi hareketler için bir sığınak haline gelmekle eleştiliyor. Bu yüzden birçok ülkede kullanımı yasak ya da kısıtlı.

Fransız hükümeti de geçen bakanlıklardan WhatsApp, Telegram ve Signal’i bırakıp Fransız mesajlaşma uygulamalarını kullanmasını istemişti.

Kullanıcılar arasındaki şifreli konuşma hizmetiyle gizlilik sağlayan Telegram, kolay kullanımı ve gruplarla iletişimi kolaylaştırması sebebiyle tercih ediliyor. Ancak yine aynı sebeplerden dolayı suç örgütleri ve diğer grupların emniyet güçlerinin dikkatini çekmeden haberleşmesine olanak tanıyor.

1 milyardan fazla kayıtlı kullanıcısı bulunan Telegram diğer uygulamaların aksine asla hükümetlerle mesaj paylaşımı yapmadığını savunuyor.

WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesinin soru işaretleri yaratması üzerine Telegram kullanıcılarının sayısı yarım milyarı geçmişti.

 

 

 

 

 

 

diken.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler