Sosyal Medya

Gündem

Integral Yatırım’dan altın ve Brent analizi

Altın ve petrol olağanüstü gelişmelere hiç tepki vermedi

Integral Yatırım’dan altın ve Brent analizi

Ons altında Powell’ın açıklamaları sonrası tepki alımları

Ons altında yeni zirve olan 2685 dolar zirvesinden gelen düzeltme hareketinin ardından Fed Başkanı Jerome Powell’ın  açıklamaları sonrası 2625 dolar seviyesinden gelen tepki alımları ile bir dengelenme çabası izliyoruz. Fed Başkanı  Jerome Powell, dünkü konuşmasında, daha fazla faiz indiriminin yolda olduğunun sinyalini verdi ancak bunların hala  sağlıklı olan ekonomiyi desteklemeye yönelik ölçülü bir hızda gerçekleşeceğini belirtti. ABD ekonomisinin genel olarak  güçlü olduğunu ve son iki yılda hedeflere doğru önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirten Powell, iş gücü piyasasının  eski “aşırı ısınmış” haline kıyasla “soğuduğunu” ve enflasyonunun önemli ölçüde azaldığını anlattı. Powell  açıklamasında, 50 baz puanlık indirimin doğru olduğu sonucuna vardıklarını dile getirirken “Enflasyon artık hedefimize  çok daha yakın” ifadesini kullandı.

 

Avrupa tarafında ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, dün yaptığı konuşmada, son gelişmelerin enflasyonun yakında bankanın yüzde 2 hedefine döneceğine olan inancını teyit ettiğini söyledi. Bugün veri bakımından dünya genelinde açıklanacak olan imalat PMI rakamları piyasalar açısından önemli olacak. ABD tarafında ise Ağustos ayına ilişkin inşaat harcamaları ile Eylül ayına ilişkin imalat sektörü PMI rakamlarını takip ediyor olacağız.

 

Teknik Analiz:

Ons altında yaşanan güçlü yükseliş sonrasında 2685 dolar zirvesinden gelen düzeltme hareketi ile 2625 dolar seviyesi test edildi. Bu seviyeden gelen sınırlı tepki alımları ile ons altında bir dengelenme çabası izliyoruz. 2625 dolar seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması halinde ons altında 2685 dolar zirvesi tekrar test edilebilir. 2625 dolar seviyesi altında günlük kapanışlar gelmesi durumunda ise 22 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 2574 dolar seviyesine kadar derinleşen bir düzeltme hareketi yaşanabilir.

Destekler: 2625 / 2600 / 2574

Dirençler: 2685 / 2700 / 2732

 

 

 

Petrol’de aşağı yönlü eğilim devam ediyor

Petrol fiyatları, jeopolitik risklerin artmasıyla yukarı yönlü hareketliliğini hız kazandırsa da, gelen satış baskısı sonrası geri çekilmeye devam etti. İsrail’in Lübnan’a kara saldırıları başlatması, satışları bir süre durdurmuş görünüyor. Öte yandan İsrail ordusu, Güney Lübnan’daki Hizbullah hedeflerine yönelik saldırı başlattığını açıkladı. İsrail, cuma günü İran destekli grubun liderini öldürdüğünden beri Lübnan’daki Hizbullah’a yönelik saldırılarına devam ediyor. Buna karşın petrol fiyatları açısından yarın kritik gün olacak. OPEC toplantısı yarın gerçekleşecek. 2025 yılında petrol arzının artırılması kararı beklentisi fiyatları olumsuz etkileyen önemli etkenlerden olmuştu. Yarın ki toplantı bu açıdan büyük önem arz ediyor.

 

Brent Teknik Analiz:

 

Brent petrol, gelen satış baskısının ardından 22 günlük ortalamasının hemen altında fiyatlamasını sürdürüyor. 22 günlük hareketli ortalama olan 73.00 seviyesinin altında fiyatlamaya devam ettiği sürece 70.00 seviyesine doğru satış baskısı devam edebilir. Bu seviyenin de kırılması durumunda 67.70 seviyesi destek olarak karşımıza çıkıyor. Buna karşın gelebilecek tepki alımlarında 73.00 seviyesinin üstünde kapanışlar gelmesi durumunda tekrar 75.00 seviyesi test edilebilir.

Destekler: 71.55 / 70.50 / 70.00

Dirençler: 73.00 / 74.00 / 75.00

 

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler