Sosyal Medya

Gündem

CHP Niğde Milletvekili Gürer, Meclis kavgasını anlattı

Meclis’te dün gerçekleşen kavganın en yakın tanığı CHP’li Ömer Fethi Gürer, Genel Kurul’da yaşananları SÖZCÜ TV’de anlattı. TBMM, son dönemin…

CHP Niğde Milletvekili Gürer, Meclis kavgasını anlattı

Meclis’te dün gerçekleşen kavganın en yakın tanığı CHP’li Ömer Fethi Gürer, Genel Kurul’da yaşananları SÖZCÜ TV’de anlattı.

TBMM, son dönemin en gergin günlerinden birini geride bıraktı.

Dün vergi kanundaki değişiklik teklifinin görüşmeleri sırasında AKP ve DEM Partili milletvekilleri tekme tokat kavga etmişti.

“Hırsız var, hırsız var. Bunu TÜİK sayesinde AKP her ay yapıyor. İşçinin, memurun, emeklinin cebinden her ay düzenli şekilde çalıyor” diyen DEM Mersin Milletvekili Ali Bozan, AKP’li vekiller tarafından darp edildi.

AKP Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, DEM Partili vekili ceketinden tutup çevirerek yere fırlattı. Yere düşen Bozan’ı bazı vekillerin tekme attığı görüldü. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve diğer CHP’li vekiller, Bozan’ı kalabalığın içinden çıkarak DEM sıralarına doğru gitmesini sağladı.

Ulaştırma eski Bakanı Adil Karaismailoğlu da Bozan’ı doğru yürüyerek önce tokat attı, sonra yumruğu yüzüne  indirdi. Bozan karşılık vermeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Eski Bakan, bu defa tekme ile Bozan’ı vurdu. Bozan, kulise doğru giderken AKP’lilerin peşinden koştu. Arbede daha sonra da devam etti.

Kavganın en yakın tanığı CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaşananları SÖZCÜ TV’de anlattı.

Gürer, yaşananlara ilişkin şunları söyledi:

– Tabi ki Genel Kurul’a yakışmadı. Parlamentoda bu tür olaylar olması kabul edilemez. Meclis son günlerde çok yoğun çalışıyor. Komisyonda 19 saati bulan bir çalışma sürdürdük. Son haftalarda çalışma koşulları oldukça ağır, onun yarattığı bir gerginliğin olduğu da bir gerçek.

– Aslında böyle görüntülerin Meclis’te olmaması gerekir ama kürsüde konuşan hatip AKP sıralarına yönelik konuşmasını sürdürürken böyle bir olayın olabileceğini tahmin edebilir noktada değildi. Konuşmanın son bölümünde iş gerginleşti. Meclis’e yakışmadı, biz de ayırma görevimizi yerine getirdik.

– Gece de olaylar devam etti. 85 milyondan 600 kişi seçilmiş, hepsinin  topluma karşı sorumlulukları var. Hepimizin mantıklı görüşmeler yapması lazım. Kürsü konuşmalarında hakaret etmeden eleştirmek durumundayız. Ülkenin sorunları var. Hiç yakışmadı kavga, keşke yaşanmasaydı. Kavganın görülen bölümü ikinci bölüm aslında, bir de işi başlangıç aşamasında olayı aldık çektik geriye getirdik.

– Bakanlık yapmış bir insan diğer bir vekile yumruk atmak noktasına gelebiliyor. Bunlar hoş şeyler değil, görüntü olarak üzücü. Parlamentomuza yakışmadı. Parlamento tarihinde kavgasında çok kere kavga olmuştur bunların hiçbirinin savunulacak yanı yok.

– Kavga çözüm değil, savunulacak bir yanı yok. Kimsenin kimseye yumruk atma hakkı yok. Meclis’in tatile gireceği dönemde kanunların hepsinin üst üste getirip gerginliğin bu kadar tırmanması da yanlış.

– Yoğunluk nedeniyle gece 03.00’te yine kavga çıktı. Kavgaya karışan arkadaşlarımız beyefendi kişiliğiyle bilinen arkadaşlarımız. Bazı yasa tekliflerinin ekim ayına ertelenmesi doğrudur.

– Ülkenin ciddi sorunları var. İktidar önce çözüm noktasında olmalı. Böyle bir manzaranın Meclis’te olmasını doğru bulmuyorum.

 

 

 

 

 

 

sozcu.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler