Sosyal Medya

Gündem

Biden başkanlık yarışından çekildi, Başkan yardımcısı Harris’e işaret etti

ABD’deki kasım seçimlerinde Demokrat Parti’nin adayı olan ve son dönemde sağlık durumunun başkanlığı sürdürmesine izin verip vermeyeceği tartışma konusu olan…

Biden başkanlık yarışından çekildi, Başkan yardımcısı Harris’e işaret etti

ABD’deki kasım seçimlerinde Demokrat Parti’nin adayı olan ve son dönemde sağlık durumunun başkanlığı sürdürmesine izin verip vermeyeceği tartışma konusu olan ABD Başkanı Joe Biden, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Biden, yayımladığı mektupta, “Partimin ve ülkenin çıkarları için en iyisi bu” ifadelerini kullandı. Biden, seçim yarışından çekildikten sonra Başkan Yardımcısı Kamala Harris‘i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirdi.

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump ile haziran ayında girdiği münazaradaki kötü performansının ardından Demokrat Parti’den adaylığı tartışma konusu haline gelen ABD Başkanı Joe Biden bugün yayımladığı bir mektupla adaylıktan çekildiğini duyurdu. Seçime 4 ay kala seçim gündemini alt üst eden bir hamle yapan Başkan Biden, yayımladığı mektupta Başkan olarak hizmet etmenin hayatının en büyük onuru olduğunu söyledi.

“Başkanlık görevimi yerine getirmeye odaklanmam partimin ve ülkenin yararına olacak”

Biden mektupta şu ifadeleri kullandı:

“Her ne kadar yeniden seçilme niyetim olsa da, görevimden ayrılmamın ve görev süremin geri kalanında yalnızca Başkanlık görevimi yerine getirmeye odaklanmamın partimin ve ülkenin yararına olacağına inanıyorum.”

Başkan Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris‘e “olağanüstü bir ortak” olduğunu söyleyerek teşekkür etti.

Biden, “Bu hafta içinde kararımla ilgili olarak Ulusa daha ayrıntılı bir şekilde sesleneceğim” ifadelerini kullandı.

“Birlik olduğumuzda Amerika’nın yapamayacağı hiçbir şey yoktur”

“Bana duyduğunuz inanç ve güven için Amerikan halkına en içten minnettarlığımı ifade etmeme izin verin” diyen Biden, mektubunda şöyle devam etti:

“Bugün ve her zaman şuna inandım: Birlik olduğumuzda Amerika’nın yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Sadece Amerika Birleşik Devletleri olduğumuzu unutmamalıyız.”

Biden, geçen hafta COVID-19 olmuştu ancak cuma günü yaptığı açıklamada “önümüzdeki hafta kampanya yoluna geri dönmeyi” dört gözle beklediğini söylemişti.

Kamala Harris’in adaylığını onayladığını bildirdi

Biden, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in adaylığını onayladığını ve desteklediğini yazdı. Biden,  mektubunun yayımlanmasından sonra X hesabından konuyla ilgili olarak bir mesaj yayımladı. Mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Demokrat dostlarım, adaylığı kabul etmemeye ve görev süremin geri kalanında tüm enerjimi Başkanlık görevime odaklamaya karar verdim. 2020’de partinin adayı olarak ilk kararım Kamala Harris’i Başkan Yardımcım olarak seçmek oldu. Ve bu verdiğim en iyi karar oldu. Bugün Kamala’nın bu yıl partimizin adayı olması için tam desteğimi ve onayımı sunmak istiyorum. Demokratlar, bir araya gelip Trump’ı yenmenin zamanı geldi. Hadi bunu yapalım”

Trump’tan ilk açıklama

Biden’ın 2024 yarışından çekildiğini açıklamasından dakikalar sonra CNN ile yaptığı bir telefon görüşmesinde eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, Biden için “Ülkemiz tarihindeki açık ara en kötü başkan olarak tarihe geçecek” yorumunda bulundu ve  Demokrat Başkan Yardımcısı Harris’in Biden’a göre daha kolay yenileceğini düşündüğünü söyledi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler