Sosyal Medya

Gündem

Bakan Şimşek: “Küresel yapay zeka devrimini kaçırmamalıyız”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Küresel bir yapay zeka devrimi yaşamaktayız. Bunun sonucunda sadece endüstride bir devrim yaşanmayacak, hayatımızın her…

Bakan Şimşek: “Küresel yapay zeka devrimini kaçırmamalıyız”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Küresel bir yapay zeka devrimi yaşamaktayız. Bunun sonucunda sadece endüstride bir devrim yaşanmayacak, hayatımızın her boyutu bundan etkilenecek. Dolayısıyla bu devrimi kaçıramayız” dedi.

 

İstanbul’da düzenlenen 15’inci Türk-Arap Ekonomi Forumu’nda konuşan Şimşek, dünyada belirsizliklerin arttığını ve bunun küresel olarak büyümeyi engellediğini söyledi. Küresel ticaretteki daralmaya dikkat çeken bakan, şu açıklamaları yaptı:

“Küresel bir yapay zeka devrimi yaşamaktayız. Bunun sonucunda sadece endüstride bir devrim yaşanmayacak, hayatımızın her boyutu bundan etkilenecek. Dolayısıyla bu devrimi kaçıramayız. Bir de nüfuslar giderek yaşlanıyor. Bu da küresel bir sınama. Ayrıca çatışmalar ve jeopolitik gerilimler de İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra oluşan düzene tehdit oluşturuyor. Bütün bunlar küresel büyümeyi azaltmakta.

Ancak küreselde biraz belirsizlik yaşanmakta. Hem parasal hem de mali politikalar açısından. Küreselde parasal politikalar biraz gevşeyecek belki ama bunun hızı ve koordinasyonunda önemli bir etkisi olacak. ‘Parasal politikaların gevşemesi bir mali konsolidasyonla sonuçlanacak mı?’ sorusu da bizim açımızdan zorlayıcı bir soru. Ama bildiğimiz bir şey varsa önümüzdeki yıllarda küresel ticaret aynı kısıtlı seviyesine devam edecek ve yüzde 3’ten fazla bir büyüme beklenmiyor. Dolayısıyla zorluklar var ama aynı zamanda fırsatlar da var. Bu şekilde bakmamız lazım.”

 

 

 

diken.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler