Sosyal Medya

Gündem

Anket: Erken seçim olursa zafer hangi partinin olacak?

Yöneylem’in yaptığı ankette CHP 31 Mart Sonuçlarını koruyarak birinci parti çıktı. CHP ile AKP arasında 3 buçuk puan fark var.…

Anket: Erken seçim olursa zafer hangi partinin olacak?

Yöneylem’in yaptığı ankette CHP 31 Mart Sonuçlarını koruyarak birinci parti çıktı. CHP ile AKP arasında 3 buçuk puan fark var. İşte sonuçlar

31 Mart Seçimleri’ni birinci olarak bitiren CHP, seçimden sonra konumunu korumaya çalışıyor. CHP lideri Özgür Özel, seçimden sonra yaptığı açıklamalarda düzenli olarak anketlere baktıklarını ve birinci parti olarak konumlarını güçlendirdiklerini söylüyor.

CHP’nin diğer kurmaylarının açıklamaları da benzer yönde.

Özel’in sözlerini yakın zamanda açıklanan anketler doğruluyor.

31 Mart’ta Türkiye genelinde yüzde 37.8 oy alan CHP, son anketlerde de bu sonuca yakın seyrediyor.

Yöneylem Araştırma, 26-30 Haziran tarihleri arasında 2.400 kişiyle yaptığı yüzde 95 güven aralığı, +/-2 hata payıyla sonuçlandırdığı anketin sonuçlarını yayımladı.

Kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtılmadan önce Türkiye genelinde seçmenlerin yüzde 26,1’i AKP’yi, yüzde 29’u CHP’yi, yüzde 7,7’si MHP’yi, yüzde 3,7’si İYİ Parti’yi ve yüzde 7,6’sı DEM Parti’yi destekleyeceğini söyledi.

Yeniden Refah Partisi (YRP) yüzde 3,2, Zafer Partisi yüzde 3,4 ve TİP yüzde 1 oranında destek alıyor.

Kararsızlar yüzde 10; oy kullanmama eğilimde olanlar ise yüzde 5,7 olarak ölçüldü.

Kararsızlar ve oy kullanmayacaklar oransal olarak dağıtıldığında ise CHP’nin oy oranı yüzde 34,5, AKP’nin oy oranı yüzde 31 olarak ölçüldü.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, son günlerde yaptığı açıklamada emeklilere ve asgari ücrete zam yapılmamasını eleştirerek, “Geçim olmazsa seçim olur” ifadeleriyle erken seçim kartını masaya sürmüştü.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler