Sosyal Medya

Gündem

1 Ocak bugün toplu taşıma ücretsiz mi ücretli mi? Otobüsler, metrobüs, marmaray, tramvay, metro…

1 Ocak'ta toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı sorusu, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla netlik kazandı.

1 Ocak bugün toplu taşıma ücretsiz mi ücretli mi? Otobüsler, metrobüs, marmaray, tramvay, metro…

1 Ocak’ta toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı sorusu, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla netlik kazandı.

 

 

Yılın ilk gününde dışarıda vakit geçirmek isteyenler, 1 Ocak toplu taşıma ücretli mi, ücretsiz mi sorusuna yanıt ararken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamada, metro ve feniküler gibi bazı toplu taşıma araçlarının sabaha kadar hizmet vereceği belirtildi.

 

31 Aralık Pazar gecesi İstanbul’da metro seferleri uzatılırken, Ankara’da da Metro ve ANKARAY gece saat 02.00’ye kadar hizmet verecek. Ayrıca, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, 1 Ocak’ta Ankara’da Başkentray, İstanbul’da Marmaray, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu ve İzmir’de İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

 

Metro İstanbul’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “31 Aralık’ı 1 Ocak’a bağlayan gece seferlerimiz M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı, M1B Yenikapı-Kirazlı, M2 Yenikapı-Hacıosman, M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez, M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı, M5 Üsküdar-Çekmeköy, M6 Levent-Boğaziçi Üniversitesi/Hisarüstü, M7 Yıldız-Mahmutbey, M8 Bostancı-Dudullu/Parseller, M9 Bahariye-Olimpiyat metro hatlarımızda sabah seferleri başlayana kadar devam edecek” ifadeleri kullanıldı.

 

T1 Kabataş-Bağcılar, T3 Kadıköy-Moda, T4 Topkapı-Mescid-i Selam, T5 Eminönü-Alibeyköy tramvay hatları ile F1 Taksim-Kabataş, F4 Boğaziçi Üniversitesi/Hisarüstü-Aşiyan füniküler hatlarında ise seferlerin saat 02.00’ye kadar uzatıldığı belirtilirken, 1 Ocak günü kişiselleştirilmiş İstanbulkart kullanıcıları için seferlerin ücretsiz olduğu vurgulandı.

 

EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise, toplu taşıma hizmetlerinde herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için gerekli hazırlıkların tamamlandığı belirtildi. Metro ve ANKARAY işletmelerinin 31 Aralık Pazar günü gece saat 02.00’ye kadar hizmet vereceği ifade edilen açıklamada, ayrıca EGO otobüsleriyle 31 Aralık’ta saat 24.00’ten 01 Ocak’ta gece saat 02.30’a kadar vatandaşların ulaşımlarının rahatlıkla sağlanması amacıyla ek seferler düzenlendiği bilgisi paylaşıldı.

 

Metro ve ANKARAY işletmelerinin son sefer saatlerine uygun olarak 45 adet metro ring güzergâhında saat 02.30’a kadar 89 adet ilave servis planlaması yapıldığı belirtilen açıklamada, ayrıca saat 00.00-05.00 aralığında 29 adet güzergâhta hizmet veren 108 adet gece servisinin kesintisiz olarak devam edeceği ifade edildi. Toplu taşıma hizmetlerinde anlık gözetimlerle yolcu yoğunluğuna göre ilave otobüs ve tren seferlerinin sağlanacağı da açıklamada yer aldı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler