Sosyal Medya

Genel

Vergi Paketinde 2 yeni gelişme var

Bayram'dan sonra açıklanması beklenen vergi paketinin içeriği her gün değişiyor

Vergi Paketinde 2 yeni gelişme var

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özel’in görüşmesinden emekli maaşı ve asgari ücret için makro bir çözüm bulma kararı çıktı. İşlem vergisine Erdoğan’ın itiraz ettiği duyumu yalanlandı…

 

SÖZCÜ Gazetesine göre, siyasette normalleşme adımı olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bir araya geldiği görüşmeden popülist söylemlerin dışında emekli maaşı ve asgari ücretin yükseltilmesi için makro bir çözüm bulunması konusunda uzlaşı çıktı. Bu kapsamda vergide adaletin sağlanması ve vergi gelirinin artırılması için ortak çalışma yapılmasına karar verildi. Görüşme sonrası çıkan uzlaşıyla birlikte AKP iktidarının aylardır üzerinde çalıştığı torba kanuna eklemeler yapılabileceği ifade ediliyor.

 

İki parti bir araya gelebilir

 

Çok kazananın çok vergi ödeyeceği bir sistemin hedeflendiği ve gelire göre doğalgaz tarifesi uygulamasının gündemde olduğu torba kanunun 30 maddesinin, Meclis tatile girmeden önce görüşülmesi bekleniyor. Edinilen bilgiye göre, Özel ve Erdoğan’ın bir buçuk saat süren görüşmesinde, iki lider, “Tüm ekonomik beklentilerin karşılanması için makro bir çözüme ihtiyaç olduğu” konusunda uzlaştı. Bu çözüm ise adaletli bir vergi sisteminin sağlanması ve bunun için Meclis’te bir komisyon kurulması görüşü tartışıldı.

Torba yasadan 1 madde daha çıktı: Tapuda gerçek bedel başka bahara

Bu çerçevede, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP’nin ekonomi kadrolarının, adaletli bir vergi sisteminin oluşturulması talebi konusunda bir araya gelebileceği bildirildi.

 

OdaTV:  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in borsada ve kriptoda vergi uygulamasına Erdoğan vetosu mu var?

 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in borsada ve kriptoda vergi uygulaması getireceği iddia edildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan devreye girdi. Bakanlık kaynakları ise Erdoğan'ın Mehmet Şimşek'i veto ettiği iddiasını yalanladı.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in borsada ve kriptoda vergi uygulaması getireceği iddia edildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan devreye girdi. Bakanlık kaynakları ise Erdoğan'ın Mehmet Şimşek'i veto ettiği iddiasını yalanladı.

 

Borsa için işlem vergisi uygulaması üzerine çalışmaların son aşamada olduğu iddia edildi. Kulislerde işlem vergisi veya kazanca dayalı gelir vergisi gibi farklı seçenekler üzerinde durulduğu kaydedildi. Odatv’nin edindiği bilgilere göre konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Mehmet Şimşek’e karşı çıktığı belirtildi. Erdoğan’ın devreye girmesiyle birlikte borsada vergi uygulamasının rafa kaldırıldığı kaydedilirken Bakanlık kaynakları haberle ilgili açıklama yaptı. Bakanlık kaynakları Odatv'ye yaptığı açıklamada "Erdoğan'ın Mehmet Şimşek'i veto ettiği iddiası doğru değil" denildi.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler