Sosyal Medya

Genel

Vedat Işıkhan:  Asgari ücret zammı belirlenmedi, yabancı çalışanlara kolaylık gelecek

TRT yayınına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret için, “En son kararı asgari ücret tespit komisyonu…

Vedat Işıkhan:  Asgari ücret zammı belirlenmedi, yabancı çalışanlara kolaylık gelecek

TRT yayınına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret için, “En son kararı asgari ücret tespit komisyonu belirledikten sonra maksimum faydayı elde edecek noktada asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz” açıklamasını yaptı. Kadın istihdamını artırmayı hedeflediklerini belirten Işıkhan, yabancı çalışanlara yönelik izinlerde de kolaylık sağlayacaklarını belirtti.

Işıkhan asgari ücrete ilişkin şunları söyledi:

 

“Bakanlık olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Asgari ücret konusunda hükümet olarak tek başımıza karar vermiyoruz. Aralık ayının başında işçi ve işveren temsilcileri ile görüşmelere başlayacağız. İş gücünün taleplerini karşılayacak oranları kapsamlı bir şekilde değerlendirerek, asgari ücret tespit komisyonu ile birlikte belirleyeceğiz. Maksimum faydayı sağlayacak bir asgari ücret belirlemeyi amaçlıyoruz.”

 

Ortaya koyduğumuz politikalarla hedefimiz kadın istihdamını artırmak. Erkek istihdamında sorunumuz yok. Kadınlarda arzu ettiğimiz noktada değiliz. Kadınların ülkemizin kalkınmasında bakanlık olarak kadın istihdamına ayrı önem veriyoruz. İş Pozitif programını hayata geçirdik. Çok önemli hedefler planlamaktayız. İstihdamımızı 34 milyon kişiye ulaştırmayı hedefliyoruz. Esas hedefimiz işsizlik oranımızı tek haneli seviyeye getirip sürdürülebilir hale getirmeyi istiyoruz.

“Yabancı çalışanların izin süreçlerini kolaylaştırıyoruz”

Bakan Işıkhan, yakın zamanda yayınlanacak olan kriterlerin çalışma hayatı buluşmalarında ele alındığını belirtti ve “Yönetmelik değişiklikleri ile istihdam, ücret ve mali yeterlilik konularında reform çalışmaları başlattık. Daha önce yabancılar için belirlenen her 1 yabancı çalışana 5 Türk vatandaşı istihdam etme şartını bilişim, sağlık ve ev hizmetleri gibi alanlarda revize ediyoruz. Bu şekilde yabancı çalışanların izin süreçlerini kolaylaştırıyoruz. Ancak iş gücü politikamızın temelinde yerli iş gücünün öncelikli olarak değerlendirilmesi var. İşverenler, çalışacak personel bulmakta zorlandıklarını belirtiyor. Bu nedenle, bürokrasiyi azaltmaya yönelik adımlar atıyoruz” dedi.

 

Basın kaynakları

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler