Sosyal Medya

Genel

Ünlü & Co:  Dış piyasalarda bu hafta ne olacak?

HİSSE SENETLERİ Cuma günü açıklanan verilere göre ABD’de tarım dışı istihdam 180 bin kişi olan beklentinin belirgin şekilde üzerinde 272…

Ünlü & Co:  Dış piyasalarda bu hafta ne olacak?

HİSSE SENETLERİ

Cuma günü açıklanan verilere göre ABD’de tarım dışı istihdam 180 bin kişi olan beklentinin belirgin şekilde üzerinde 272 bin kişi artarak istihdamda beklenen soğumanın henüz gerçekleşmediğini gösterdi.

Buna aylık bazda %0,4 yıllık bazda ise %4,1 gibi güçlü oranlarda artış gösteren saatlik kazançların da eklenmesi risk iştahının verinin hemen ardından belirgin şekilde güç kaybetmesine neden oldu. Faiz indirimi ihtimalini azaltan veri seti sonrasında hisse senetlerinin normal şartlar altında daha negatif bir tepki verdiğini görebilirdik. Ancak bu haftanın ajandasında hem TÜFE rakamı hem de Fed toplantısı var. Bu iki önemli konu başlığının beklenmesi baskıyı azaltan unsurlar olarak çalışırken ana endekslerin yatay kapanışlar yapması dikkat çekti.

EUR/USD

ECB’nin faiz indirimi yaptığı haftada ABD’de açıklanan istihdam rakamlarının son derece güçlü bir tablo çizerek faiz indirimi beklentisinin törpülenmesine neden olması paritenin haftayı zayıf bir görünümle noktalamasına neden oldu. Dolayısıyla teknik açıdan önemini yüksek bulduğumuz 1,09’un üzeri hafta içinde test edilmiş olsa da bu bölgede kalıcı olunmasını sağlayacak momentum kazanılamadı. Yeni haftada ise hem TÜFE rakamının hem de Fed toplantısının beklenecek olması özellikle ilk iki işlem gününde hareketliliğin düşük seyredebileceğine işaret ediyor. Teknik açıdan ise 1,0790’ın altındaki seviyelerin kısa vadeli görünümü bulanıklaştırabileceğini düşünüyoruz.

BRENT

OPEC+ önceki hafta arz kesintilerini 2025 yılına kadar uzatma kararı alırken, gönüllü üretim kesintilerini Ekim ayından itibaren kademeli olarak azaltma planını açıklamış ve bunun da fiyatların belirgin şekilde baskı altında kalmasına neden olduğunu görmüştük. Kanada ve Avrupa merkez bankalarından gelen faiz indirimleri ise baskıyı hafifleten unsurlar olarak çalışmıştı. Haftanın son işlem gününde açıklanan ABD istihdam rakamları Fed’in faiz indirimine gitme ihtimalini azaltsa da petrol fiyatları üzerindeki baskı piyasaların geneli  ile kıyaslandığında sınırlı kaldı.

Teknik açıdan bakıldığında ise 80 doları önemli bir nokta olarak görüyor ve bu seviyenin altında ya da üzerinde olunmasının kısa vade için yön gösterebileceğini düşünüyoruz.

 

DEĞERLİ METALLER

Son dönemde oldukça güçlü değer kazanımlarına imza atan değerli metaller özellikle haftanın son işlem günündeki sert satış baskısıyla zayıf bir tonda kapanış yaptı. Özellikle ABD’de istihdam rakamlarının son derece güçlü bir tablo ortaya koyarak faiz indirimi beklentilerinin kısa vadede gerçekleşmesinin çok kolay olmadığını bir kez daha göstermesi satış baskısının derinleşmesine neden oldu. Teknik açıdan bakıldığında ons altında 2342 gümüşte ise 30 doların altını riskli bulmaya devam ediyoruz.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler