Sosyal Medya

Genel

Seyahat Sigortası ile Güvenli ve Rahat Bir Yolculuk: Neler Bilmelisiniz?

Advertorial   Seyahat sigortası, yurt içi veya yurt dışı gezileriniz boyunca karşılaşabileceğiniz olası aksilik, yaralanma ve hastalıklara karşı güvence sağlayan…

Seyahat Sigortası ile Güvenli ve Rahat Bir Yolculuk: Neler Bilmelisiniz?

Advertorial

 

Seyahat sigortası, yurt içi veya yurt dışı gezileriniz boyunca karşılaşabileceğiniz olası aksilik, yaralanma ve hastalıklara karşı güvence sağlayan bir sigorta türüdür. Başta sağlık masrafları olmak üzere; uçağı kaçırma, seyahat iptali, eşyaların zarar görmesi ve bagaj kaybı gibi durumlardan doğan zararlar da sigorta tarafından karşılanır. Aynı zamanda yurt dışı ziyaretlerinizde karşılaştığınız hukuki sorunlar için danışmanlık hizmeti almanız da mümkündür. Böylece muhtemel riskleri düşünmeden oldukça rahat ve güvenli bir şekilde yolculuğa çıkabilirsiniz.

Seyahat Sigortası Nedir ve Neleri Kapsar?

Seyahat sigortası, yolculuk esnasında ve sonrasında gerçekleşme ihtimali olan risklere karşı kayıpların teminat altına alındığı bir sözleşmedir. Maddi zararlar poliçe esaslarına göre karşılandığı gibi sigorta sayesinde sağlığınız da güvence altına alınır. Seyahat sağlık sigortası kapsamı ise hem sözleşme türünün teminatlarına hem de isteğe bağlı olarak düzenlenen ek teminatlara göre değişiklik gösterir.

Sigorta şirketlerine göre değişmekle birlikte seyahat sigortası kapsamı ve ana teminatları aşağıdaki gibidir:

  • Ani rahatsızlık, hastalık ve yaralanma halinde; hastane, ameliyat, ilaç ve tedavi masrafları poliçe limitleri dahilinde karşılanır. Aynı zamanda şirketler, sigortalının en yakın sağlık kuruluşuna naklini sağlamakla da yükümlüdür.
  • Yatarak tedavi sonrası taburcu olan sigortalının, en uygun nakil aracılığıyla ikametgâh adresine nakledilmesi için gereken giderler teminat kapsamındadır.
  • Sigortalının vefat etmesi halinde şirket, cenaze için talep edilen adrese nakil işlemini gerçekleştirmek ve masrafları karşılaşmakla sorumludur.

Ek teminatlarla sigorta kapsamını genişletmeniz ve yolculuğunuzu tamamıyla güvence altına almanız mümkündür. Örneğin; bagaj kaybı, rötar teminatı, bagajın gecikmesi, hukuki yardım ve erken dönüş masrafları gibi ek teminat seçenekleri vardır.

Seyahat Sigortası Türleri ve Farklılıkları

Seyahat sigortası, yurt içi ve yurt dışı olmak üzere iki farklı şekilde düzenlenir. Her ikisi de gezi esnasında yaşanabilecek sağlık sorunlarını güvence altına alacak teminatlarla hazırlanır. Ancak yurt dışı seyahat sigortası, hukuki danışma ve bilgi alma gibi farklı imkanlar tanımasından dolayı daha kapsamlıdır. Örneğin, yurt dışı seyahat sigortasında yolculuk esnasında ihtiyaç duyabileceğiniz acente, vize ve pasaport temini gibi konularda bilgi ve yönlendirme hizmetleri de sunulur. Yurt içi seyahat sigortası ise ek teminat belirlenmediği sürece sadece sağlık sorunlarından doğan zararları karşılar.

Seyahat Sigortası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Seyahat sağlık sigortası seçerken öncelikle teminatlarına ve bu teminatların hangi durumlarda geçerli olduğuna dikkat etmeniz gerekir. Aynı zamanda genel prosedürler doğrultusunda kapsam dışında tutulan bazı durumlar vardır. Spor faaliyetleri sırasında meydana gelen rahatsızlıklar, etiketi olmayan veya zarar gören bagajlar, doğuştan gelen hastalıklar ve doğal afetler nedeniyle oluşan zararlar; sigorta kapsamına dahil değildir. Bununla birlikte teminat limitlerini, sigorta primlerini, geçerlilik süresini ve hizmet sağlayan şirketin güvenilirliğini de göz önünde bulundurmanız gerekir.

Seyahat Sigortası Başvurusu ve Gereken Belgeler

Seyahat sigortası başvurusunu, şirketlerin fiziksel şubelerini ziyaret ederek veya online kanalları üzerinden yapabilirsiniz. Talep edilen belgeler sigorta türlerine göre değişiklik gösterse de genel olarak hazırlamanız gereken evraklar aşağıdaki gibidir:

  • Kimlik belgesi
  • Sağlık raporu ve reçete gibi sağlıkla ilgili belgeler
  • Yurt dışı seyahat sigortası için vize başvuru dokümanları
  • Uçak bileti, konaklama ve yolculuk süresi gibi seyahat bilgileri

Vize şartıyla alınacak olan seyahat sağlık sigortalarında, şirketten ıslak imzalı ve kaşeli sigorta belgesini de talep etmeniz gerekir.

Seyahat Sigortası ile Seyahatinizi Nasıl Güvence Altına Alabilirsiniz?

Seyahat sigortası sağlık güvencesi sağlamakla birlikte yolculukta doğacak maddi zararları da karşılayan ek teminatlarla hazırlanır. Bu noktada şirketlerin sunmuş olduğu poliçe kapsamlarını araştırmanız ve ek teminat yaptırmaya özen göstermeniz önemlidir. Ayrıca Türk Hava Yolları’nın XCover Seyahat Sigortası ile yapmış olduğu işbirliği, seyahatiniz boyunca güvende hissetmenizi sağlayacak avantajlara sahiptir. Uygun fiyat, müşteri odaklı hizmet ve online hızlı işlem imkanları sunan XCover seyahat sigortasıyla; sağlığınız, eşyalarınız ve iptal olan yolculuk sebebiyle doğan zararlarınız güvence altına alınır.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler