Sosyal Medya

Genel

SESMİR/Orhan Ökmen: Vergi Paketi uluslararası doğrudan yatırımcıların ilgisinin düşmesine yol açacak

Yeni vergi paketinin, uluslararası doğrudan yatırımcıların Türkiye’ye olan düşük ilgisinin daha da düşmesine yol açacağı kesindir. Vergi paketinin genel içeriği,…

SESMİR/Orhan Ökmen: Vergi Paketi uluslararası doğrudan yatırımcıların ilgisinin düşmesine yol açacak
  • Yeni vergi paketinin, uluslararası doğrudan yatırımcıların Türkiye’ye olan düşük ilgisinin daha da düşmesine yol açacağı kesindir. Vergi paketinin genel içeriği, sermayenin tabana yayılmasına, kamunun ekonomiye müdahaleci yapısının geriletilmesine, yabancı sermaye için ülkenin cazibesinin artırılmasına, ödeme gücüne göre vergilendirme yapılmasına aykırı düzenlemelerle doludur ve dolayısıyla anayasal düzenlemelere uygun değildir.

 

  • Kurumlar vergisi oranının tespitinde sektörler arasında farklılaştırılmaya gidilmesi, adaleti sağlama yerine bizatihi adaletsizliğe yol açacaktır.

  • Vergi artışlarının temel hedefi, dezenflasyona yol açacak genel talep baskısı yaratmaktan ziyade artan kamu harcamalarının devamlılığını sağlamaya yöneliktir. Dolayısıyla sonuçta yeni vergi paketleri aracılığıyla ve bizzat kamu eliyle enflasyonist eğilimler beslenmeye devam edilecektir. Ayrıca yatırımcı şirketlerin iş planlarının ve bütçelerinin bozulmasına yol açacaktır.

 

Orhan ÖKMEN,              Başkan

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler