Sosyal Medya

Genel

Özgür Özel:  TÜİK’in yemekhane enflasyonu yüzde 385, sokaktaki yüzde 71!

Ama filenin dibi delikse kasabın önünden geçerken zorlanıyorsanız. AKP’nin geldiği gündem beri her ay 5 çeyrek kaybediyorsanız. Devlet Bey’in dediklerini cüzdanınızda görmüyorsanız sizin yeriniz sözde milliyetçilerin yeri değil, bu milletin derdiyle dertlenen Türkiye İttifakı’nın içidir, buyurun sizi bekliyoruz.

Özgür Özel:  TÜİK’in yemekhane enflasyonu yüzde 385, sokaktaki yüzde 71!

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “tarihin en ağır ekonomik krizi demek deli saçmasıdır” sözlerine cevap veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel MHP ve AKP’ye oy veren vatandaşlara seslenerek “Devlet Bey’in dediklerini cüzdanınızda görmüyorsanız sizin yeriniz sözde milliyetçilerin yeri değil, bu milletin derdiyle dertlenen Türkiye İttifakı’nın içidir, buyurun sizi bekliyorsunuz.” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin TBMM’deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

 

 

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına da tepki gösteren Özel ” TÜİK’in yemekhanesinde bir yıl önce aynı yemek 4 çeşit yemek 35 lira bugün kaç para aynı yemek 170 lira. TÜİK’in yemekhane enflasyonu yüzde 385 TÜİK’in sokaktaki enflasyonu yüzde 71. ” dedi.

 

Yine yine sokak hayvanları için düzenlenen ‘cinayet yasası’ hakkında konuşan Özel MHP’ye de yüklenerek ” Ben bakıyorum komisyonda AKP söylüyor MHP oyluyor AKP söylüyor MHP oyluyor. Öyle bir haldeler ki AKP ötanazi diyor onu savunuyorlar, katliam diyor onu savunuyorlar, geri çektim diyor onu da savunuyorlar. Kendine ait fikri olmayan tek fikri AKP’nin fikrini desteklemek olan bir grupla karşı karşıyayız. ” ifadelerini kullandı.

Memleketin AKP’nin ortaya attığı gündemlerinin dışında, bir de AKP’nin 22 yılın sonunda çözmediği çok yakıcı gündemleri var. Hayat pahalılığı diye bir şey var. Bugün yine  efendim Temmuz ayında enflasyon yine çıktı ama dezenflasyon yakında her ay aynı hikaye. Enflasyon durunca fiyatlar durmuyor ki. Sen onu 50’de tutarsan yüzde 50 fiyatlar artmış oluyor. Enflasyon düşerken fiyatlar düşmez fiyatların çıkış hızı azalır. En kötü günlerdeyiz deyince MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli “tarihin en ağır ekonomik krizi demek deli saçmasıdır” demiş. Hiçbir şey demeyeceğim. Sadece şunu diyeceğim. MHP’ye oy verenler AKP’ye oy verenler Cumhur İttifakı’na oy verenler eğer tarihin en ağır şartlarını yaşamıyorsanız, bakkalda, markette, pazarda elinizdeki parayla alışveriş yaparken keyfiniz yerindeyse Devlet Bey’e hak verin oy verin. Ama filenin dibi delikse kasabın önünden geçerken zorlanıyorsanız. AKP’nin geldiği gündem beri her ay 5 çeyrek kaybediyorsanız. Devlet Bey’in dediklerini cüzdanınızda görmüyorsanız sizin yeriniz sözde milliyetçilerin yeri değil, bu milletin derdiyle dertlenen Türkiye İttifakı’nın içidir, buyurun sizi bekliyoruz.

 

TÜİK’İN YEMEKHANESİNDEKİ ENFLASYON

Devlet Bey hayat pahalılığı yok demeye dursun, açıkladığı enflasyon oranlarıyla TÜİK geçen hafta açıkladığı rakamlardan sonra Genel Başkanı Yardımcımız Gamze Taşçıel TÜİK’e suç duyurusunda bulundu. TÜİK yöneticilerinin kamuoyunu doğru bilgilendirmedikleri ver verilecek maaş zamlarına olumsuz yönde etki ettikleri için. TÜİK’in yemekhanesinde bir yıl önce aynı yemek 4 çeşit yemek 35 lira bugün kaç para aynı yemek 170 lira. TÜİK’in yemekhane enflasyonu yüzde 385 TÜİK’in sokaktaki enflasyonu yüzde 71. TÜİK çalışanlarına şunu söylemek lazım. Her gün yemeğinizi alırken geçen seneki yemek fiyatlarıyla bunu sizin maaşınızla karşılaştırın. TÜİK kendi vicdanını kendi damarlarından baksın. Ama bu kuruma bu yanlışı yaptıranlar bunun hesabını er ya da geç verecek.

 

İngiltere ile Türkiye’deki asgari ücret

Mehmet Şimşek Londra’dan geldi. Dedim araştıralım bakalım Londra’da asgari ücret kaç para. Londra’da asgari ücret 1978 pound. Yani TL ile 85 bin lira. Sorsan orada dağına göre kar veriyor. Bakın gittik. İstanbul Londra market araştırması. Araştırmayı yapan kurum İstanbul Planlama Ajansı. Kıyma 1 kilo Londra’da 282 lira Şişli’de 419 lira. Kuşbaşı 430 lira 469 lira. Süt Londra’da 27 Türkiye’de 39. Tereyağı Londra’da 292 Türkiye’de 524. Soğan Londra’da 51 Türkiye’de 46. Aldığı maaş 85 bin lira. Muhatap olduğu fiyatlar bunlar. Türkiye’de alınan maaş 17 bin lira muhatap olunan fiyatlar bunlar. Londra’da aynı sepet 2972 lira. Asgari ücretin yüzde 3’üne alınıyor.

 

Türkiye’de aynı sepet 3 bin 292 liraya asgari ücretin yüzde 19’una alınıyor. Hani diyor ya maaş yüksek ama fiyatlar da yüksek. Adamlarda dağ da yok kar da yok. maaş da iyi fiyatlar Türkiye’den ucuz. Şimşek’in en iyi bildiği Londra’dan bildiriyoruz.

 

ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ

Fransa’daki gibi verimliliği asgari ücrete yansıtsalardı 17 bin lira olan asgari ücret 75 bin lira olacaktı. AK Parti, Anayasa Mahkemesi kararlarını yok saymaya devam ediyor. Bunun en önemli örneği Can Atalay’ın milletvekili seçilmesine rağmen Meclis’e gelememesidir. AYM bir karar veriyor bunlar uymam diyor. İşlerine geldiğinde sizi kalkan yapanlar, mevcudiyetini size borçlu olanlar, sizin kararınızı uygulamıyorlar. Anayasa Mahkemesi, yürütmeyi durdurma yetkinizi kullanın.

 

VERGİ SİSTEMİNE TEPKİ

EYT’linin maaşı 10 bin, kirası 15 bin TL ve başka işte çalışıyor diye işten çıkartılmasını istiyorlar. EYT’lileri çalıştıranlardan ceza kesip, 13 milyar TL gelir elde edecekmiş. 5’li çeteden ise 559 milyon TL de vergi ödemeyenlerden alacakmış. Affettiği vergi ise 660 milyar TL’ydi. Biz vergide adaletle ilgili bir kanun teklifi hazırladık.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler