Sosyal Medya

Genel

ORC Anketi:  Bu ekonomi düzelmez

ORC’nin 5 bin 620 kişiyle düzenlediği ankette “Türkiye ekonomisinin düzeleceğini düşünüyor musunuz?” sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 69,8’ü bu soruya “hayır” yanıtını verirken, yüzdü 20,6’sı “evet” dedi.

ORC Anketi:  Bu ekonomi düzelmez

ORC Araştırma şirketi tarafından 10-14 Haziran tarihleri arasında yapılan son ankete göre, halkın büyük kısmı ekonominin düzeleceğine inanmıyor.

ORC’nin 5 bin 620 kişiyle düzenlediği ankette “Türkiye ekonomisinin düzeleceğini düşünüyor musunuz?” sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 69,8’ü bu soruya “hayır” yanıtını verirken, yüzdü 20,6’sı “evet” dedi. Yüzde 9,6’lık kesim ise fikir belirtmedi.

 

 

ORC’nin anketinde CHP birinci parti

 

0-14 Haziran tarihinde 5 bin 620 kişi ile yüz yüze yapılan anketten yüzde 33,2 ile CHP birinci çıkarken, AKP’nin yüzde 30,6 ile 2. sırada yer aldığı görüldü.

Oyların partilere göre dağılımı şöyle şekillendi:

 

 

 

CHP: Yüzde 33,2

 

AK Parti: Yüzde 30,6

 

MHP: Yüzde 10,9

 

DEM Parti: Yüzde 9,7

 

İYİ Parti: Yüzde 4,2

 

Yeniden Refah Partisi: Yüzde 5,8

 

Zafer Partisi: Yüzde 3,2

 

Diğer:  Yüzde 2,4

 

 

 

AREDA Anketi:  Halkın yüzde 73’ü para biriktiremiyor, yarısı tatile gidemiyor

Areda Piar’ın yaptığı ‘Tasarruf Araştırması’ anketi de bu durumu bir kez daha ortaya koydu. 29 Nisan – 2 Mayıs tarihleri arasında Türkiye genelinde bin 534 katılımcıyla yapılan araştırmaya göre, halkın ekonomik durumu şöyle:

 

Halkın yüzde 46,5’i kişisel mali durumunun kötü olduğunu ifade etti. Ne iyi ne kötü diyenlerin oranı ise yüzde 42,2. Kişisel mali durumu iyi olanların oranı yüzde 11,3 olarak belirlendi.

 

▪️ Katılımcıların yüzde 53,3’üne göre Türkiye’nin mevcut ekonomik durumu, tıpkı kişisel mali durumu gibi kötü. Ne iyi ne kötü diyenlerin oranı yüzde 15,8 iken ülkenin ekonomisiyle ilgili iyimser olanların oranı yüzde 30,9 olarak araştırmaya yansıdı.

 

 

▪️ Halkın yüzde 73,1’i para biriktiremiyor ve yüzde 70,4’üne göre Türkiye’de tasarruf yapmak çok zor. Para biriktiremediğini belirtenlerin yüzde 49,8’i tasarruf edecek gelirinin olmadığını söyledi.

 

Yüzde 50,7’si tatile artık gitmediğini ifade ederken yüzde 31,7’si ise tatil için artık daha uygun yerleri tercih ediyor.

 

 

 

 

 

 

Metropoll’ın Nisan anketi de ekonomiden umudun kesildiğini  gösteriyor

 

 

METROPOLL Araştırma şirketi, Nisan Ayı Türkiye’nin Nabzı anketinden ekonomik durumla ilgili sonuçları paylaştı. ‘Bireysel ekonomik durumum kötüleşti’ diyenlerin oranı yüzde 70.8 çıkarken, ‘bireysel ekonomik durumum iyileşti’ diyenler yüzde 6.8’de kaldı.

 

Metropoll anketinde “Ekonomi iyi yönetiliyor mu?” diye soruldu. Ankete katılanların yüzde 77.4’ü ekonominin kötü yönetildiğini söylerken, yüzde 19.5’i ekonominin iyi yönetildiğini ifade etti.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler