Sosyal Medya

Genel

(YENİLEME) Nergis Demirkaya kulisi:  Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

Asgari cüret zammı için çok farklı tahminler var

(YENİLEME) Nergis Demirkaya kulisi:  Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

Gazete Duvar yazarı Nergis Demirakaya’nın AKP’den aldığı duyumlara göre, asgari ücret zam oranı kesinleşiyor. Erdoğan’a sunulacak öneride ne kadar zam var?

 

Demirkaya şunları  paylaştı

Siyaset gündeminin yanı sıra ekonomi gündemi de önümüzdeki haftalarda yoğunlaşacak. Meclis yaklaşık 2 ayı bulacak bütçe mesaisine başlayacak. Yıl sonunun önemli gündem maddelerinden biri de açlık sınırının altına inen asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı olacak.

 

2024’te yüzde 49 zamla 17 bin 2 lira olan asgari ücretin 2025 yılı artışı aralık ayı başında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından karara bağlanacak. Ancak bugünden artış oranıyla ilgili tahminler yapılmaya başlandı.

İktidar kulislerinde yıl sonu enflasyon oranı ve 2025 yılı hedef enflasyon oranı ve yeniden değerlenme oranları da dikkate alınarak çeşitli tahminler dile getiriliyor. Bu kapsamda 2025 asgari ücret zammının yüzde 36-37 civarında olabileceği konuşuluyor. Bu asgari ücretin yaklaşık 6 bin lira artışla 23 bin lira ile beklentinin çok çok altında olması demek.

 

Türkiye Gazetesi:

 

Asgari ücret zammıyla ilgili farklı senaryolar ortaya atılmaya başlandı. İşçi kesimi en az yüzde 40 zam beklerken, ekonomistler ve uluslararası kuruluşlar enflasyonun yükselme riski nedeniyle yüzde 25-30 oranlarını işaret ediyor. Bu rakam milyonları korkutsa da farklı bir oran daha dillendirilmeye başlandı. İşte Ankara kulislerinde konuşulanlara göre asgari ücrete yapılacak zam miktarı…

İşçi kesimi en az yüzde 40 zam beklerken, ekonomistler asgari ücrete yapılacak yüksek zammın enflasyonu tetikleyebileceğini bahsediyor. Bu nedenle zammın yüzde 25-30 civarında olacağı söyleniyor.

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Bu gelişme milyonların içini karartsa da asgari ücretle ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Ankara kulislerinde zamla ilgili rakamlar konuşulmaya başlandı. Buna göre asgari ücrete yüzde 36-37 oranında zam yapılacağı belirtiliyor.

 

TOBB/Şeref Fayat: Asgari ücrete yüzde 30 üzeri zam işletmeleri zorlar

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler