Sosyal Medya

Genel

İsrail Beyrut banliyösünü vurdu, Hizbullah komutanını hedef aldı

İsrail kontrolündeki Golan Tepeleri’nde 12 çocuk ve gencin ölümüne neden olan saldırıya misilleme olarak Salı gecesi Beyrut’ta bir saldırı gerçekleştiren…

İsrail Beyrut banliyösünü vurdu, Hizbullah komutanını hedef aldı

İsrail kontrolündeki Golan Tepeleri’nde 12 çocuk ve gencin ölümüne neden olan saldırıya misilleme olarak Salı gecesi Beyrut’ta bir saldırı gerçekleştiren İsrail, saldırıdan sorumlu tuttuğu bir komutanı hedef aldığını açıkladı.

Lübnan Sağlık Bakanı Dr. Firass Abiad, saldırıda en az bir kişinin öldüğünü ve 35 kişinin de yaralandığını söyledi. Dr. Abiad, The New York Times ile yaptığı telefon görüşmesinde ölenlerin tamamının sivil olduğunu ve yaralılardan en az üçünün durumunun kritik olduğunu ekledi.

Lübnan devlet haber ajansına göre saldırı, Hizbullah’ın merkezi karar alma mercii olan Şura Konseyi’nin yakınlarında gerçekleşti. Hizbullah’ın hakim olduğu Beyrut’un güney banliyölerinde genç protestocu kalabalıklar sokaklara döküldü ve Hizbullah yanlısı sloganlar attı.

Bu saldırı Batı’nın İsrail’in Lübnan’ın güçlü milis gücü Hizbullah ile uzun süredir devam eden çatışmasının daha da tırmanabileceği yönündeki endişelerini arttırdı.

İsrail’in saldırısı, Başbakan Benjamin Netanyahu’nun Golan Tepeleri’nde gençlerin futbol oynadığı bir sahayı vuran saldırıya “sert” bir karşılık verileceğini söylemesinin ardından geldi. İsrail, İran’ın desteklediği Hizbullah’ı suçlarken, Hizbullah Dürzi Arap köyü Majdal Shams’a düzenlenen saldırının sorumluluğunu reddetti. Batılı yetkililer İsrail’i karşılık verirken itidalli davranmaya çağırmıştı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Salı günü Beyrut’ta gerçekleştirilen saldırıda, yetkililerin Cumartesi günkü roket saldırısından sorumlu olduğuna inandıkları bir komutanın hedef alındığı belirtildi.

Operasyonun hassas ayrıntılarından bahsetmek için isimlerinin açıklanmaması koşuluyla konuşan iki İsrailli güvenlik yetkilisi, saldırının hedefinin, militan grubun genel sekreteri Hasan Nasrallah’ın yakın danışmanı olarak görev yapan üst düzey bir Hizbullah yetkilisi olan Fuad Şükr olduğunu söyledi. Bay Şükr’ün saldırıdan kurtulup kurtulmadığı netlik kazanmadı.

İsrail saldırısı, savaş sırasında İsrail ordusunun Lübnan’ın başkentini ikinci kez hedef alışı oldu. Ocak ayında Hamas’ın üst düzey liderlerinden Salih el-Aruri’ye suikast düzenlemişti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler