Sosyal Medya

Genel

İşçi Partisi/Erkan Baş:   Türkiye’de en büyük hırsızlık dolaylı vergiler

Devlete ödenmesi ve halk için kullanılması gereken vergiyi utanmadan affediyorlar. Ondan sonra dönüyorlar, senin 3 kuruş maaşından nasıl daha fazla vergi alabilirim diye düşünüyor

İşçi Partisi/Erkan Baş:   Türkiye’de en büyük hırsızlık dolaylı vergiler

TİP lideri Erkan Baş da İstanbul’un Kartal ilçesindeki bir pazar yerinde yeni Vergi Paketi’ne ilişkin konuştu. ANKA’nın haberine göre vergi adaletsizliğine dikkat çeken Baş’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Devlete ödenmesi ve halk için kullanılması gereken vergiyi utanmadan affediyorlar. Ondan sonra dönüyorlar, senin 3 kuruş maaşından nasıl daha fazla vergi alabilirim diye düşünüyor. Bakın, Türkiye’de en büyük hırsızlık nedir, biliyor musunuz, dolaylı vergi. Dolaylı vergi, size hissettirmeden cebinizden çaldıkları paralardır.

Eskiden diyorlardı ki bize, “Ödediğiniz vergiler yol, su, elektrik olarak size geri dönecek” değil mi? Şimdi vergiyi ödüyoruz, üste suya para ödüyor muyuz? Vergiyi ödüyoruz, üste elektrik parası ödüyor muyuz? Vergiyi ödüyoruz, üstüne geçtiğimiz yoldan para veriyor muyuz?

 

Adamlar eskiden vergi alıp yol yapıyorlardı. Şimdi yaptıkları yol için ek vergi alıyorlar bizden. Herhangi bir paralı yola girdiğiniz zaman siz bir kere parasını ödüyorsunuz. O yolu yapan patrona harcını veriyorsun. Yetmiyor, onun vergisini de sen veriyorsun. Yetmiyor, bunlar hazine garantili olduğu için devlet üstüne her araba için para da veriyor mu? Devlet onun da vergisini veriyor. Oradan milyonlarca kazanan o alçaklar bir lira vergi vermiyor. İşte biz buna isyan ediyoruz. Bunu kabul etmiyoruz.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler