Sosyal Medya

Genel

Instagram’a Haniye engeli: İletişim Başkanlığı eleştirdi, BTK kapattı

Instagram’a Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişim engeli getirildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun internet sitesinde yer alan bilgiye…

Instagram’a Haniye engeli: İletişim Başkanlığı eleştirdi, BTK kapattı
Instagram’a Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişim engeli getirildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre Instagram’a bu sabah erişim engeli getirildi.

ekran-resmi-2024-08-02-07-11-38.png

Karar sonrası Türkiye’den Instagram’a erişim sağlanamıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun internet sitesinde erişim engelinin süresine ilişkin bilgi yer almıyor.

Prof. Dr. Yaman Akdeniz, “Güne Instagram platformunun erişime engellenmesi ve sansürlenmesiyle başlıyoruz. Gerekçesi milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması” dedi.

İnstagram’a erişim engelinin nedeni belli oldu

CNBC-e tarafından edinilen bilgiye BTK Başkanlığı, Instagram’ı erişime engellerken re’sen kapatma yetkisini kullandı. BTK Başkanlığı Filistin ve İsmail Haniye suikastı sonrası paylaşımlara getirilen engeller nedeniyle bu kararı aldı. Re’sen kapatma kararlarında 24-48 saat arasında mahkeme kararı alınması gerekiyor. CNBC-e’ye bilgi veren BTK kaynakları “Mahkemeden kararın bugün alınmasının beklendiğini” ifade etti.

Fahrettin Altun kınamıştı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 31 Temmuz’da sosyal medya platformu X hesabı üzerinden Haniye’nin ölümü sonrası taziye mesajı yayımlamış ve Instagramı’ın Haniye ile ilgili paylaşımları engellediğine dikkati çekerek, “Ayrıca, Heniye’nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram’ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir.” ifadelerine yer vermişti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler