Sosyal Medya

Genel

Goldman ve City Enflasyon Raporu’na ne yorum yaptı?

Enflasyon Raporu akabinde faiz indiriminin zamanlaması tartışma konusu oldu

Goldman ve City Enflasyon Raporu’na ne yorum yaptı?

HalkTV.com.tr’de yayınlanan habere göre,  Goldman Sachs ve Citi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) enflasyon raporu sonrası yaptıkları değerlendirmelerde, faiz ve enflasyon beklentilerini paylaştı. Citi analistleri Gültekin Işıklar ve İlker Domaç, TCMB’nin Kasım ayına kadar faiz oranlarında bir değişiklik yapmayacağını öngördü ve yıl sonu politika faizi beklentilerini yüzde 45 olarak açıkladı.

Goldman Sachs ekonomistleri Başak Edizgil ve Clemens Grafe ise TCMB’nin 2024, 2025 ve 2026 yıl sonu enflasyon tahminlerinde bir değişiklik yapmadığını belirtti. Raporda, enflasyonun yıl sonunda yüzde 36’ya düşeceği öngörülmekte olup, risklerin yukarı yönlü olduğuna dikkat çekildi. Ekonomistler, Haziran ve Temmuz aylarında enflasyonda aşağı yönlü bir sürpriz yaşandığını vurgulayarak, ekonomik aktivitedeki yavaşlama ve hanehalkının enflasyon beklentilerindeki düzelme nedeniyle yılın geri kalanında fiyat baskılarının sert biçimde yavaşlamasını beklediklerini ifade etti.

TCMB Başkanı Fatih Karahan ise yılın 3. Enflasyon Raporu toplantısında, 2024 yılı sonunda enflasyonun yüzde 38’e, 2025 ve 2026 yıllarında ise sırasıyla yüzde 14 ve yüzde 9 seviyelerine gerileyeceğini öngördüklerini belirtti. Karahan, para politikasındaki sıkı duruşu, fiyat istikrarı sağlanana kadar sürdüreceklerini vurguladı.

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler