Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Emre Balıca yazdı:  Masalımsı

Piyasalar çöküşü fiyatlamaya yaklaştı. ABD ve Avrupa ülkelerinde tartışılan ve yer alan asıl konu “Büyük Çöküş” başlıyor mu?

Emre Balıca yazdı:  Masalımsı

 

Bir varmış bir yokmuş sevgili okurlar,

Garipsediniz mi?

Yok yahu alıştık biz masal dinlemeye.

Neyse…

Bir varmış bir yokmuş,

Ülkenin birinde her şeyin sorumlusu olduğunu söyleyen ve her dediğinin aksine bir şey olduğunda tir tir titrenen bir kral varmış. Bu kral öyle bir kralmış ki, ekonomiden sağlığa ve hatta cinsel hayattan yediğiniz içtiğinize her şeye karışırmış. Bunu yaparken öyle güzel anlatırmış ki demokrasinin beşiğinde sanırmışsınız kendinizi.

Dur bir dakika…

Şu an halkı kin ve öfke ve bir sürü bir şeye sevk ediyor olabilirim. Tırstım.

İşte o Kral’ın ülkesinde ne hikmetse ekonomi tepe taklak gidiyormuş. Bunun ile görevli ekonomiden sorumlu vezir demiş ki, “ölümüne vergi ve zam”.

Tuttuğumuzu öpeceğiz.

 

Programın temel felsefesi buymuş.

Tabi tutulması gereken belirli bir tayfa varmış ama o tayfa zaten vezirler ile sevgi pıtırcığı olduğundan kimsenin öpmesi gerekmiyormuş.

Öpülmesi gereken halk ise öpülmek için nasıl sıraya girsem diye bakıyormuş.

Sevgili okurlar tanıdık geldi mi hikaye?

Sonu mutlu son ile bitmiyor ama isterseniz devam edelim.

Asıl anlatılması gereken ne biliyor musunuz?

Asgari ücret açlık sınırının altında seyrederken, emekli aldığı maaş ile nasıl bir maceranın içinde olduğunu bilmezken, üniversitelerden mezun binlerce zeka küpü; başka bir ülkenin toprağına kaçmaya çalışırken, kötümser olmayalım diye bir umuda sarılıp; kamunun tasarruf paketine ihanet ettiğini görmezden gelirken ve ülkenin hayat görüşü “İtibardan tasarruf etmek olmaz” olunca size tatlı uykular ve keyifli masallar.

Durun hemen kaçmayın.

Bunu söylemezsem havasını atamam ben söylemiştim diye. Gerçi ben yazana kadar bir sürü yerde okumuş olmanız lazım. Piyasalar çöküşü fiyatlamaya yaklaştı. ABD ve Avrupa ülkelerinde tartışılan ve yer alan asıl konu “Büyük Çöküş” başlıyor mu?

Büyük çöküş denilen kavramın 1929 krizinden daha acımasız olacağı söyleniyor. Yabancı kaynaklarda şimdiden kulağa fısıldanan şu çöküş gerçekleşirse o krallıkta yaşayanların vay haline. Ekonomik krizin içinde debelenen ama şaha kalktığına inanan krallıkta ayakta kalanı bulmak çok zor hale gelir.

Yüce yaratıcı sonumuzu hayır etsin.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler