Sosyal Medya

Ekonomi

Yüksek Teknoloji Teşvik Programı Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılarak önemli açıklamalarda bulunduğu Yüksek Teknoloji Tanıtım Toplantısı'nda 30 milyar dolarlık kaynağın yüksek teknoloji alanlarına yönlendirileceği duyuruldu.

Yüksek Teknoloji Teşvik Programı Tanıtım Toplantısı Yapıldı

 

Yüksek Teknoloji Teşvik Programı Tanıtım Toplantısı bugün Atatürk Kültür Merkezi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kaçır’ın konuşmasıyla başladı.

Türkiye’yi yüksek teknolojide küresel cazibe merkezlerinden biri haline getirmek için HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı kapsamında 8 alanda 30’un üzerinde öncelikli yatırım konusu için yatırımcılara kapsamlı teşvik sunulacağı belirtilen toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tüm detayları ele alarak açıklama yaptı.

Erdoğan “Yüksek teknolojili ve yüksek katma değerli yeni yatırımlar için avantajları pekiştirirken Türkiye’yi 2030’a kadar yüksek teknoloji yatırımının odak noktası haline gelmesi amaçlıyoruz.” dedi.

Vergi teşvik ve hibelerden oluşan 30 milyar dolarlık kaynağın yüksek teknoloji alanlarına yönlendirileceğini belirten Erdoğan, buradan özel sektör yatırımına 20 milyar dolar katkı yapılacağını belirtti.

Erdoğan aynı zamanda

  • Güneş enerjisinde 15 gigavatlık bir kapasitenin tesisine yönelik hücre yatırımlarına megawatt başına 8 bin dolara hibe desteği verileceğini
  • Küresel otomotiv firmaları ve diğer büyük ölçekli araç üreticilerinin elektrik araç yatırımlarının Türkiye’ye yöneltilmesinin önünün açıldığını
  • Otomotiv sektöründe üretim kapasitesini yıllık en az 1 milyon adede çıkarmayı öngören 5 milyar dolarlık teşvik paketinin devreye alındığını
  • 2030 yılına kadar 80 gigawatt saatlik bir kapasite inşa ederek bölgesel bir üretim üssü olmanın hedeflendiğini
  • Megawatt saat başına 6 bin dolara kadar sağlanacak hibe desteğini içeren 4,5 milyar dolarlık teşvik paketinin de yatırımcıların istifadesine sunulduğunu belirtti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler