Sosyal Medya

Ekonomi

Türk TIR’ları ve PTT binası taşlanmıştı: TSK, Suriye’ye takviye güçler gönderdi!

Suriye’de Fırat Kalkanı Harekat bölgesi’nde bulunan El Bab ve Azez’de Türkiye’ye ait çok sayıda araç ve binaya saldırı gerçekleşti. Yaşanan…

Türk TIR’ları ve PTT binası taşlanmıştı: TSK, Suriye’ye takviye güçler gönderdi!

Suriye’de Fırat Kalkanı Harekat bölgesi’nde bulunan El Bab ve Azez’de Türkiye’ye ait çok sayıda araç ve binaya saldırı gerçekleşti. Yaşanan olayların ardından Türk Silahlı Kuvvetleri bölgeye takviye kuvvetler gönderdi.

Suriye’de Fırat Kalkanı Harekat bölgesi’nde bulunan El Bab ve Azez şehirlerinde, Özgür Suriye Ordusu yandaşları ayaklandı.

Türkiye’ye ait çok sayıda aracın El Bab’a girmesini engellemek amacıyla El Rai kavşağında toplanan kalabalık, Türk TIR’ını taşladı. O anlara ilişkin görüntüler, sosyal medyada infial yarattı.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki tüm sınır kapılarını 2. bir emre kadar kapattığı iddia edildi.

Bunun üzerine TSK bölgeye takviye kuvvetler gönderdi.

Gazeteci Serdar Akınan’a göre olayların nedeni Esad’a karşı Türkiye’nin desteklediği ÖSO unsurlarının Erdoğan’ın Esad’la yeniden görüşmeye kapıyı açmasına duydukları öfke.

(2) serdar akinan on X: “Suriye’nin kuzeyinde şu anda olan vahim olaylar Kayseri’de yaşananlarla ilgili değil. Erdoğan’ın Esad’la görüşmeye kapı açmasının sonucudur. Bu güruhun başımıza bela olacağı başından belliydi. Asıl tehlike bölgede can kaybı vermemiz halinde ortaya çıkacak.” / X

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler