Sosyal Medya

Ekonomi

Tüketici güveni eylülde her alanda arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayı tüketici güveni endeksini açıkladı. Buna göre, tüketici güven endeksi eylül ayında yüzde 2,4 arttı…

Tüketici güveni eylülde her alanda arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayı tüketici güveni endeksini açıkladı. Buna göre, tüketici güven endeksi eylül ayında yüzde 2,4 arttı ve mayıs ayından bu yana en yüksek seviye olan 78,2’ye çıktı.

Hane halkı maddi durumu ve beklentileri iyileşti

Verilere göre, mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi geçen ay 63,1 iken, eylül ayında yüzde 2,8 oranında artarak 64,8 seviyesine yükseldi.

Gelecek 12 ay içerisinde hanenin maddi durum beklentisi endeksi de ağustosta 76,6 iken bu ay yüzde 1 oranında artış göstererek 77,4 seviyesine çıktı. Bu artış, tüketicilerin gelecek aylarda mali durumlarında iyileşme beklediklerini anlatıyor.

Gelecekten umut arttı

Ağustosta 71,5 olan gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi endeksi, eylülde yüzde 4,2 artışla 74,5 seviyesine yükseldi. Tüketiciler, gelecek bir yıl içerisinde ekonomik koşullarda iyileşme öngörüyor.

Gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi ağustosta 94,3 iken eylül ayında yüzde 2 oranında artarak 96,2 seviyesine çıktı. Bu da maddi durumun iyileşeceği ve ekonomik durumun toparlanacağı beklentisiyle harcama planlarının artığını gösteriyor.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler