Sosyal Medya

Ekonomi

TCMB faiz kararını yarın açıklayacak

Bu ay Jackson Hole toplantısına katılacak olan Fatih Karahan başkanlığında PPK toplantısı yarın gerçekleşecek

TCMB faiz kararını yarın açıklayacak

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu toplantısını bu ay Fatih Karahan’ın Jackson Hole toplantılarına katılması nedeniyle Perşembe günü gerçekleştiremeyecek ve kararını Salı günü açıklayacak. Anketler politika faizinin yüzde 50’de sabit bırakılması yönünde.

TCMB, geçen yılki seçimlerin ardından Haziran 2023’ten bu yana en sonuncusu Mart 2024’te olmak üzere politika faizini 4150 baz puan arttırdı.

Yılsonunda enflasyonun yüzde 38 seviyesinde gerçekleşmesini tahmin eden Merkez Bankası’nın 2025 yılsonu enflasyon tahmini ise yüzde 14.  Hem anketlerde hem de tartışmalarda piyasa, politika faizinde ilk indirimin bu yıl sonuna kadar gerçekleşeceği yönünde yoğunlaşıyor. Bazı ekonomistler ise 2025’in ilk çeyreğini işaret ediyor. Reuters’in anketine katılan ekonomistlerden dört tanesi ilk faiz indiriminin ekim ayında dört tanesi ise kasım ayında yapılacağını belirtti. İki ekonomist ilk faiz indiriminin aralık ayında gerçekleşmesini bekliyor. Beş ekonomist ise Merkez Bankası’nın ilk faiz indirimini 2025 yılının ilk çeyreğinde yapmasını beklediklerini belirtti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler