Sosyal Medya

Ekonomi

Tarım üretici fiyat enflasyonu yıllık yüzde 55’e yavaşladı

Tarım ÜFE haziranda yüzde 1,95 artarken, yıllık bazda artış yüzde 54,58 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı tarım ürünleri…

Tarım üretici fiyat enflasyonu yıllık yüzde 55’e yavaşladı

Tarım ÜFE haziranda yüzde 1,95 artarken, yıllık bazda artış yüzde 54,58 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) verilerini açıkladı.

Tarım ÜFE aylık bazda yüzde 1,95 artarken, yıllık bazda artış yüzde 54,58 oldu.

Tarımda üretici fiyatları artışı böylece yıllık bazda son bir yılın en düşüğüne geriledi.

Sektörlerde bir önceki aya göre, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 1,99, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 0,59 ve balık ve diğer balıkçılık ürünleri; su ürünleri; balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 2,17 artış gerçekleşti.

Ana gruplarda bir önceki aya göre, tek yıllık (uzun ömürlü olmayan) bitkisel ürünlerde yüzde 9,72 artış, çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerde yüzde 4,23 azalış ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 0,01 artış meydana geldi.

Yıllık bazda en yüksek artış yağlı meyvelerde

Yıllık bazda artışın en yüksek olduğu alt grup yüzde 156,24 artış ile yağlı meyveler olurken, en düşük artış yüzde 8,30 ile canlı kümes hayvanları ve yumurtalarda görüldü.

Alt gruplarda aylık bazda en yüksek artış yüzde 17,52 ile sebze ve kavun, karpuz, kök ve yumrularda gerçekleşirken, en büyük düşüş yüzde 22,70 ile yumuşak çekirdekli meyveler ve sert çekirdekli meyvelerde oldu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler