Sosyal Medya

Ekonomi

ORC Araştırma: Vatandaş ekonominin düzeleceğine inanmıyor

ORC Araştırma’nın yaptığı ankete göre, vatandaşların çoğunluğu Türkiye ekonomisinin düzeleceğine inanmıyor. Ankette, ekonomi için umutsuz olanların oranı yüzde 69,8 oldu.…

ORC Araştırma: Vatandaş ekonominin düzeleceğine inanmıyor

ORC Araştırma’nın yaptığı ankete göre, vatandaşların çoğunluğu Türkiye ekonomisinin düzeleceğine inanmıyor. Ankette, ekonomi için umutsuz olanların oranı yüzde 69,8 oldu.

ORC Araştırma şirketi tarafından 10-14 Haziran tarihleri arasında yapılan son ankete göre, Türkiye ekonomisi üzerine kamuoyunun genel görüşü oldukça çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

‘TÜRKİYE EKONOMİSİNİN DÜZELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?’

Yüz yüze gerçekleştirilen ankette 5 bin 620 kişiye “Türkiye ekonomisinin düzeleceğini düşünüyor musunuz?” sorusu yöneltilirken, alınan cevaplar ekonomik güvensizliğin derinliğini gözler önüne serdi.

YÜZDE 69’U EKONOMİNİN DÜZELECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYOR

Ankete katılanların sadece yüzde 20,6’sı gelecekte ekonominin toparlanacağına inandığını ifade ederken, katılımcıların büyük çoğunluğu ise (yüzde 69,8) olumsuz bir bakış açısıyla bu olasılığı reddetti. Anket sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 9,6’sı ise bu konuda bir görüş bildirmedi.

 

 

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler