Sosyal Medya

Ekonomi

Lagarde: ECB’nin risk ve belirsizliklere karşı dünmesi gerek

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, enflasyonun daha değişken olduğu ve para politikası aktarımının daha az netlik kazandığı bir dönemde…

Lagarde: ECB’nin risk ve belirsizliklere karşı dünmesi gerek

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, enflasyonun daha değişken olduğu ve para politikası aktarımının daha az netlik kazandığı bir dönemde ECB’nin risk ve belirsizliklerle nasıl başa çıkacağı konusunda çok düşünmesi gerektiğini söyledi.

 

IMF’de düzenlenen bir etkinlikte konuşan Lagarde, ECB’nin politika stratejisinin devam eden gözden geçirmesine atıfta bulunarak, “Politika çerçevemizin risk değerlendirmelerini nasıl içerdiği üzerinde düşünmeliyiz. Bu çalışma, temel tahminlerden elde edilen bilgilerin gerçek zamanlı bilgilerle nasıl dengeleneceğini, alternatif senaryolardan en iyi şekilde nasıl yararlanılacağını ve farklı şok türleriyle karşı karşıya kalındığında orta vadeli yönelimin önemini düşünmek için bir fırsat sunuyor” dedi.

Lagarde konuşmasında pandemi, Ukrayna’daki savaş ve enerji krizinin “ekonominin yapısını değiştirdiğini ve para politikasının etkisini nasıl değerlendirdiğimiz konusunda bir zorluk yarattığını” söyledi.

Lagarde ayrıca küresel parçalanma ve dijitalleşmenin parasal aktarım üzerindeki etkilerinin altını çizdi, ancak ECB’nin gözden geçirmesinin %2 hedefini tartışmayacağını yineledi.

“Enflasyonun daha değişken ve para politikası aktarımının daha belirsiz olduğu bir döneme girersek, fiyat oluşumu için bu derin çıpayı korumak çok önemli olacaktır” diye konuşan Lagarde, ECB’nin bu yapısal değişimlerin yarattığı belirsizliği mümkün olduğunca azaltması gerektiğini” belirtirken, “Belirsizlik yine de yüksek kalmaya devam edeceğinden, bunu daha iyi yönetmemiz gerekiyor” uyarısını da yaptı.

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler