Sosyal Medya

Ethereum

Kripto piyasasında İsviçre bankası imzası

İsviçre'nin dördüncü büyük bankası Zürih Kanton Bankası, müşterilerine Bitcoin ve Ethereum ticareti yapma ve saklama hizmeti sunarak kripto piyasasına resmi olarak giriş yaptı.

Kripto piyasasında İsviçre bankası imzası

 

İsviçre’nin dördüncü büyük bankası Zürih Kanton Bankası (Zürcher Kantonalbank), kripto piyasasına resmi olarak giriş yaptı. Banka, müşterilerine Bitcoin ve Ethereum ticareti yapma ve bu varlıkları saklama imkanı sunmaya başladı.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, bankanın bu yeni hizmeti mevcut dijital platformlarına entegre edildi.

Banka, kripto işlemlerini gerçekleştirmek için Deutsche Börse Grubu’nun bir yan kuruluşu olan Crypto Finance AG ile işbirliği yapıyor.

Zürih Kanton Bankası’nda kurumsal müşteriler ve çokuluslu şirketler bölümünün başkanı Alexandra Scriba, müşterilerin ve üçüncü taraf bankaların kendi cüzdanlarına ihtiyaç duymayacaklarını ve özel anahtarlarını saklama konusunda endişelenmelerine gerek olmadığını söyledi. Bu süreçler banka tarafından yönetilecek.

Bankanın kripto alanına girişi sadece kendi müşterileriyle sınırlı değil. Diğer İsviçre bankalarının kripto ticareti ve saklama hizmetleri sunmasını sağlayan bir işten işe çözüm de sunuluyor.

Basın açıklamasına göre Thurgauer Kantonalbank, bu hizmeti benimseyen ilk partner banka oldu.

Zürih Kanton Bankası’nın bu hamlesi, bankanın son yıllarda kripto piyasasına girme çabalarının bir devamı niteliğinde. Banka, 2021 yılından bu yana blockchain teknolojisini yakından takip ediyor. 2021 yılında SIX Digital Exchange’de dünyanın ilk dijital tahvilinin ihraç edilmesine katılmıştı. 2023 yılında ise İsviçre Merkez Bankası’nın dijital tahvil ihraç etmek için düzenlediği pilot projede ortak yönetici olarak rol almıştı.

İsviçre’deki finansal kurumlar arasında kripto hizmetlerinin gün geçtikçe genişliyor.

Haziran ayının sonlarında, kripto dostu banka Sygnum, Zürih merkezli olarak işten işe hizmetlerini PostFinance, ZugerKB ve LuzernerKB dahil olmak üzere 20’den fazla kuruluşa genişletmişti. Böylece İsviçre nüfusunun önemli bir kısmının kripto piyasalarına erişimini sağladı.

 

www.cnbce.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler