Sosyal Medya

Genel

Bloomberg Analizi:  Bitcoin’in kaderini belirleyecek saat geldi

Sycamore, "Son günlere kadar Bitcoin ETF'lerine önemli miktarda giriş göz önüne alındığında, son haftalarda fiyatta yukarı yönlü bir ilerleme kaydedilmemesi endişe verici" dedi.

Bloomberg Analizi:  Bitcoin’in kaderini belirleyecek saat geldi

Küresel piyasalar, Fed’in faiz kararı ve kritik  ABD enflasyon rakamları öncesinde gergin durumda. Bitcoin yatırımcılarının ani volatilite sıçramasına karşı özellikle dikkatli olmaları için nedenleri var.

Bitcoin ile ABD 10 yıllık Hazine tahvil getirisi arasındaki 30 günlük korelasyon eksi 53 seviyesinde; bu, Bloomberg tarafından 2010’dan bu yana derlenen verilerdeki en olumsuz okumalardan biri. Metrik, şu anda en büyük dijital varlığın gösterge tahvil getirisine ters yönde hareket ettiğini gösteriyor.

 

ABD tahvil pazarı, Çarşamba günü TSİ 15:30’da açıklanacak olan enflasyon verileri ve akşam Fed FOMC politika görünümünün şahinleşmesi nedeniyle sarsılabilir. Yukarda sunulan korelasyon çalışması, Bitcoin’in Hazine piyasasının peşinden çalkantıya tutulabileceğini düşündürüyor.

Bitcoin daha Salı günü sarsıntı yaşadı.  Yüzde 4,2 kadar düşerek bir haftanın en düşük seviyesine geriledi ve New York tradinginin başlarında 67.210 dolarda seyrediyordu. Ether ve meme kitlesinin favorisi Dogecoin gibi daha küçük tokenler de kayıplar sergiledi.

Bitcoin, Mart ayı ortasında ABD borsasında işlem gören ETF, yani halka açık fonlara güçlü girişlerinin etkisiyle 73.798 dolarlık rekora ulaştı. Ancak son üç ayda yeni zirveler için ter dökmesi sonuç getirmedi. IG Australia Pty’de pazar analisti olan Tony Sycamore’a göre, Bitcoin’in tüm zamanların zirvelerini kırmaya yönelik başarısız girişimleri “alarm zilleri” çalıyor.

 

Sycamore, “Son günlere kadar Bitcoin ETF’lerine önemli miktarda giriş göz önüne alındığında, son haftalarda fiyatta yukarı yönlü bir ilerleme kaydedilmemesi endişe verici” dedi. “Önümüzdeki 36 saat çok önemli” diye ekledi.

Ocak halka arzlarından bu yana ETF’lere net 15,6 milyar dolar aktı. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre Pazartesi günü  by ürünlerden 65 milyon dolar çekilerek 19 günlük para girişi serisi sona erdi.

Bugün  açıklanacak enflasyon verilerinin fiyat baskılarının ABD merkez bankasının konfor bölgesinin oldukça üstünde olduğunu göstermesi bekleniyor. Yılın başında yatırımcılar Fed’in seri faiz indirimleri yapacağı üzerine bahse giriyordu, ancak şimdi kaygı gelecekteki indirimlerin yılbaşı beklentilerinin çok gerisinde kalacağı yönünde.

Fed’in beklenenden daha uzun süre fazileri yüksek tutacağı mesajını vermesi, pandemi sonrası derin ayı piyasasından geri dönüş yaparak 2023’ün başından bu yana dört kattan fazla artış gösteren Bitcoin gibi spekülatif bir varlık için zorlu bir zemin oluşturabilir.

Fairlead Strategies LLC teknik analisti Katie Stockton bir araştırma notunda dijital token için teknik analiz modellerine göre “nötr” kısa vadeli görüş belirtti. Ancak, uzun vadeli beklentilerin daha olumlu olduğunu ekledi.

Türev işlem platformu Paradigm’in kurucu ortağı Anand Gomes, kripto piyasasının “ayakta kalabilmek için sürekli yükseliş haberlerine ihtiyaç duyan bir bağımlı gibi” olduğunu söyledi. “Yani olumlu haber olmadığında, en az direncin yolu fiyatların düşmesi yönüne gidiyor.”

 

 

Kaynak:  Bitcoin Faces ‘Crucial’ 36 Hours on Heightened Sensitivity to US Yields

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler