Sosyal Medya

Ekonomi

İmalat sektörü PMI, İstanbul ve Almanya enflasyonu açıklanacak

Temmuz ayının ilk günü piyasalar gün boyu ülkelerden gelecek imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verilerini takip edecek. Yurt…

İmalat sektörü PMI, İstanbul ve Almanya enflasyonu açıklanacak

Temmuz ayının ilk günü piyasalar gün boyu ülkelerden gelecek imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verilerini takip edecek.

Yurt içinde İstanbul, yurt dışında Almanya enflasyonu ile ABD’nin inşaat harcamaları verileri öne çıkıyor.

-Öne Çıkan Başlıklar-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya Havalimanı’nda sürekli artan yolcu sayısına dikkat çekerek 29 Haziran tarihinde yeni bir rekora ulaşıldığını açıkladı.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), İsrail’e petrol satışı yapıldığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

Filmaşin ithalatında 3 yıl süreyle ek mali yükümlülük uygulanacak.

Fransa’da düzenlenen erken genel seçimlerin ilk turunda sandık çıkış anketlerine göre oyların yaklaşık 34’ünü alması beklenen aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi seçimleri önde götürüyor.

Hamas’ın üst düzey yetkilisi Usame Hamdan, Lübnan’da düzenlediği basın toplantısında Gazze Şeridi’ndeki savaş nedeniyle İsrail ile yürütülen ateşkes müzakerelerinde ilerleme kaydedilmediğini belirtti.

ABD’de enerji şirketlerinin faaliyette bulunan petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı düşüşünü üst üste dördüncü haftaya taşıdı ve son 2,5 yılın en düşük seviyesine indi.

Kolombiya Merkez Bankası (Banrep), üst üste beşinci toplantısında da faiz indirimine devam etti.

Çin’de imalat faaliyeti, üç yıldan uzun bir sürenin en yüksek hızında büyüdü ve sektörün sağlığının güçlü kaldığını gösterdi.

Japonya’da büyük imalatçıların ekonomiye güveni son iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) yayınladığı Tankan anketine göre, Japon şirketleri tüketici fiyatlarının gelecek 1 yılda ortalama %2,4 artmasını beklerken, bu oran üç ay önceki tahminlerine göre değişmedi.

Avustralya’da iş ilanları sayısı Haziran ayında art arda beşinci aylık düşüşünü kaydetti; Bu da işgücü piyasasının birçok ekonomistin beklediğinden daha hızlı zayıflayabileceğini gösteriyor.

-Şirket Haberleri-

Agrotech’in elektrikli araç üretimi ve bu kapsamdaki teknoloji faaliyetlerinin tamamı bağlı ortaklığımız E Cars High Technology Araç Üretim Lojistik ve Depolama AŞ bünyesinde yürütülecek.

Alarko GYO, Bodrum Oteli yatırımı için Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’ndan 30 milyon euro kredi kullanacak.

Batıçim ve Batısöke Çimento, 14,9 milyon dolar tutarında refinansman kredisi geri ödemesi gerçekleştirdi.

Borusan Yatırım doğrudan pay sahibi Borusan Holding, diğer pay sahibi Borusan İstikbal ile devralma yoluyla birleşti.

Doğanlar Mobilya’nın kar payı dağıtımı Genel Kurul’da onaylandı.

Karsan’ın Industria Italiana Autobus’daki ortaklığı sona erdi.

Kartonsan, Başiskele/Kocaeli tesisinde 1 nolu karton üretim hattında üretim durdurma kararını 31 Temmuz 2024 tarihine kadar uzattı.

LDR Turizm Genel Müdürlüğüne Emre Çetin atandı.

Mia Teknoloji’nin iki ortağı pay başına ortalama 60,50 TL fiyatla ve özel emir blok satış yöntemiyle kurumsal yabancı yatırımcılara satış işlemi gerçekleştirdi.

Selçuk Gıda, bağlı ortaklığı Sel Enerji’deki paylarını sattı.

Sendeo ve Ekol Ekspres faaliyetlerinin Kolay Gelsin markasıyla yürütülmesi amacıyla iş ortaklığı kurulması için pay devir işlemleri tamamlandı.

Smart Güneş, Dilovası üretim tesisinin faaliyetlerini Aliağa ve Gebze üretim tesislerine kaydıracak.

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Ahmet Kırman görevlerinden istifa etti; Yönetim Kurulu Başkanlığına Adnan Bali getirildi.

Yargıtay, Koza İpek Holding’in hisselerinin İpek Investment şirketine devrine yönelik pay satış sözleşmesinin yoklukla malul olduğunu onayladı ve karar kesinleşti.

-Yurt İçi Gündem-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti belediye başkanlarıyla 2 gün sürecek istişare toplantılarında bir araya gelecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, reel sektörün önde gelen kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek.

Bloomberg HT tarafından hazırlanan tüketici güven endeksi Haziran ayı final rakamları yayımlanacak (09.55).

Aynı saatte takip edilecek bir diğer veri de İSO imalat sektörü PMI rakamı olacak (10.00).

İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul için Haziran ayına ilişkin perakende ve toptan fiyatlar verilerini açıklayacak (12.00).

-Yurt Dışı Gündem-

Gün boyu ülkelerden gelecek imalat sektörü PMI verileri izlenecek.

Japonya’nın tüketici güven endeksi verisi takip edilecek (08.00).

Avustralya Merkez Bankası (RBA), ürün fiyatları endeksi sonuçlarını yayımlayacak (09.30).

İngiltere’den Mayıs ayına ilişkin banka mortgage ve tüketici kredileri ile M4 para arzı verileri gelecek (11.30).

Almanya’da 6 eyaletin tüketici fiyatları sonuçlarının açıklanmasının ardından, ülke geneli için rakamları ekranlara düşecek (15.00).

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, ECB Merkez Bankacılığı Forumunda konuşacak (21.00).

Meksika’nın iş dünyası güven endeksi açıklanacak (15.00).

ABD’de Mayıs ayı için inşaat harcamaları ve ISM tarafından açıklanacak imalat sektörü PMI rakamları yayımlanacak (17.00).

New York Fed, Başkan John Williams’ın, Bank for International Settlem (BIS) tarafından 30 Haziran’da basına kapalı düzenlenen Per Jacobsson Lecture Yöneticiler Panelinde yaptığı konuşmanın kaydını yayımlayacak.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler