Sosyal Medya

Ekonomi

İhracatçılardan Ticaret Bakanlığı’na İtiraz

TİM ve İhracatçı Birlikleri Ticaret Bakanlığı'na gönderilen tasarruf tedbirleri listesindeki önlemlere itiraz etti

İhracatçılardan Ticaret Bakanlığı’na İtiraz

Geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne (TİM) ve İhracatçı Birlikleri’ne ‘tasarruf tedbirleri’ genelgesi gönderilmişti.

Harcamaların bütçe sınırları içinde kalması ve ek ödenek talebinde bulunulmaması istenen tedbirler içerisinde, kuru pastaya kadar detay verilmesi dikkat çekmişti.

Genelgenin ‘organizasyon’ alt başlıklı bölümünde, TİM ve/veya ihracatçı birliklerince düzenlenen tüm organizasyonlarda “çay, kahve, meşrubat, kuru pasta ikramı hariç yemek harcaması yapılmaması” talimatı verilmişti.

İhracatçılar, kamuda tasarruf tedbirleri uygulamasını doğru bulduklarını ancak listede yer alan bazı tasarruf önlemlerinin ihracatı artıracak etkinlikleri olumsuz etkileyebileceğini belirterek düzeltilmesi talebinde bulundu ve itirazlarını Bakanlığa iletti.

TİM’e gönderilen tasarruf tedbirleri kapsamında yer alan listede diğer bazı dikkat çeken maddeler şöyle yer aldı:

  • Ödül törenlerinde ödül alacak firmalara maliyeti yüksek olmayan, hatıra amaçlı sertifika benzeri dokümanlar verilecektir.
  • Tasarım yarışması organizasyonları, TİM ve Birlik hizmet binaları veya kamu kurumlarının binalarında gerçekleştirilecektir.
  • Günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone bulunmayacaktır.

Geçen hafta Perşembe günü yapılan basın toplantısında TİM Başkanı Mustafa Gültepe “Tasarruf tedbirleri Türkiye genelinde uygulanıyor. Dolayısıyla Bakanlık bize de gönderdi. Biz de itiraz ve düşüncelerimizi ortaya koyduk. Onlara ilettik. Ortak noktada buluşacağımıza inanıyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler